Verzetsmuseum sluit Turfmarkt en gaat verder als Atelier voor Vrede en Vrijheid

Gouda – Zaterdag 27 oktober sloot Verzetsmuseum Zuid-Holland voor het publiek de deuren van het pand aan de Turfmarkt 30. Het verzetsmuseum gaat vanaf die datum verder als het Atelier voor Vrede en Vrijheid.

Het Atelier voor Vrede en Vrijheid zal zich richten op een moderne inrichting van vragen die te maken hebben met morele oordeelsvorming, vrede, vrijheid en verdraagzaamheid. Het Atelier zal de komende jaren worden ontwikkeld tot een aansprekend programma voor alle inwoners en bezoekers van het Groene Hart. Succesvolle programma’s van het Verzetsmuseum Zuid-Holland, zoals het tribunaal en groepsbezoeken van scholen, worden door het Atelier overgenomen. In het begin van het nieuwe jaar worden de huisstijl en de nieuwe website van het Atelier onthuld.

Patricia Olsthoorn, cultureel leider van het Atelier: “We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een fantastisch programma voor het nieuwe atelier. We hebben bijeenkomsten, activiteiten en tentoonstellingen die onze bezoekers van jong tot oud zullen boeien. We zullen daarom in de komende anderhalf jaar laten zien dat het Atelier onmisbaar is voor de regio.”

Advertisements

Het Atelier zal zijn activiteiten in ieder geval tot februari 2019 vanuit de Chocoladefabriek Gouda ondernemen. Komende anderhalve maand wordt helder wat daarna de locatie zal gaan worden van het Atelier.

 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

30-10-2018 12:35