Verrassing…! Vakantieblunders van de bovenste plank

Gouda – Ondanks dat vele Gouwenaars dit jaar door het coronavirus niet snel naar het buitenland vertrekken, maar gelukkig hebben we de oude verhalen nog. Iedereen heeft ze natuurlijk wel: vakantieblunders. Wij vroegen enkele Gouwenaars over hun blunders van de afgelopen jaren.

Gert
We zijn een keer met ons gezin naar Disneyland geweest en ontdekten een uur na vertrek dat we de entreekaarten vergeten waren. Terug van Breda naar Delft dus. En de stemming was even niet best. Wat bleek? Ik had ze de avond ervoor onder m’n kussen gelegd, om zeker te zijn dat ik ze de volgende dag niet zou vergeten. Dus wel  Wat fijn dat we nu in digitale tijden leven.

Miranda
Afgelopen zomer nog in Ierland; op het vliegveld bleek dat we de pincode van onze creditcard nodig hadden om de autohuur te kunnen regelen. En die pincode stond op de binnenkant van de deur van de kast in onze woonkamer!

Marc

Mijn stiefmoeder en ik zaten op een vol terras in Duitsland. Het gezinnetje van een tafel nabij wilde een foto laten maken. Mijn stiefmoeder wilde het wel doen, maar vond dat ze niet genoeg lachten voor de foto, dus knipte ze met haar vingers en zei: “vögelen, vögelen”, als zijnde ‘lachen naar het vogeltje’. Maar vögelen betekent n**ken in het Duits, dus de familie én de ober waren not amused.

Hannie
Ik ging een weekje naar de sneeuw met zus, zwager en twee kinderen. Ik woonde op een flatje in Reeuwijk met m’n drie poezen. Op de Duitse Autobahn bedacht ik me ineens dat ik mn strijkijzer aan had laten staan. Paniek! Nog geen mobieltje dus gestopt bij een benzinestation. M’n ex gebeld die voor de poezen zorgde en wat bleek; het strijkijzer was uit! We konden weer lachen, maar ik ben er nog veel mee geplaagd.

Advertisements

Arjon
Op de camping bestelde ik stokbrood voor de volgende dag. En op het bestelformulier zette ik mijn naam en twee streepjes voor twee stokbroden. De volgende morgen lagen er wel mooi 11 stokbroden voor me klaar!

Peter
Ik ging op vakantie met mijn nieuwe vriendin, met het oude tentje van mijn broer. Toen we aankwamen bleek dat m´n vriendin een veel te groot luchtbed had gekocht. Intussen begon het steeds harder te regenen. Toen de luchtbedden dan toch in de tent lagen, zag ik ineens een plasje water in de tent; het grondzeil was lek. De campingbaas schoot te hulp, maar gaf een (half) visserstentje mee. Gelukkig bleek hij ook nog een iglotent te hebben op zolder, zodat we toch nog droog konden slapen.

Anne
Ik had een prachtig oud koloniaal hostel geboekt in Mallacca (Maleisië), helemaal mooi van hout – wel wat rare gaten onder de deuren – ‘s nachts bleek dat daar de ratten door naar binnen kwamen.

Else
In Marokko maakten de taxichauffeurs ruzie om wiens klant we waren en vervolgens werd vergeten onze tassen vast te binden op het dak. Wonder boven wonder waren ze er nog toen we aankwamen.

Cor
Ik ving dit verhaal op aan een bar. Gezin ging met vakantie, ouders en 3 kinderen, per auto naar de Provence. In een dorpje aan de kust zoeken ze een parkeerplekje aan een weg naar het strand. Slimme en brutale Fransen zijn de vader van het gezin steeds voor. Kinderen vonden vader dus te slap. Bij toeval komt er een plekje vrij en de auto werd erin gemanoeuvreerd; gezin blij en op naar het strand.

Leuke dag gehad en een beetje loom loopt het gezin terug. Aan het begin van de weg waar hun auto staat roept de jongste: “goh, er staat een brandweerwagen bij de auto’s”. Moeder, tweehonderd meter verder: “Oh, ze trekken een auto uit de sloot. Stom hoor, natuurlijk niet op de handrem gezet”. Voordat de laatste 50 meter werden afgelegd roept de puberende dochter in het gezelschap: “Hé pa, het is de onze”. De sloot was gelukkig nagenoeg droog en de brandweer vond het een leuk klusje mede aangemoedigd door de nederige houding van pa. Dat was mazzel dus. Er werd binnen het gezin onder druk van vader wel een afspraak gemaakt: “Hier wordt thuis met niemand over gesproken”. Daar past geen houdbaarheidsdatum bij, vandaar dat een paar biertjes in de maag van de oudste zoon het mogelijk maakt dat het nu op papier staat.

 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

 

 

 

05-08-2020 16:20