Verrassend KerstWandelTheater in Gouda Noord

Goud – Meer dan 2000 bezoekers namen deel aan het KerstWandelTheater op vrijdagavond 22 december. Op de route door de wijk Gouda Noord beleefden zij het aloude kerstverhaal op een verrassende manier.

Terwijl burgemeester Milo Schoenmaker en kinderburgemeester Romaissa om half zeven het evenement openden bij de Pauluskerk, stond op de stoep al een rij wachtenden van meer dan honderd meter. Hun wachten werd ruimschoots beloond tijdens de wandeling over straten en paden waar zij op wel achttien plekken in het donker en mooi uitgelicht een korte scène beleefden uit het kerstverhaal. De oude verhalen van Maria en Jozef, hun kindje Jezus dat onderweg geboren werd, de herders en engelen en de wijzen uit het oosten werden met veel overtuiging en in de taal van deze tijd gespeeld alsof het vandaag gebeurde. Deze keer werd daar heel verrassend ook het verhaal van Paulus doorheen geweven, die later op zijn eigen manier te maken kreeg met de man Jezus, die als kindje in Bethlehem geboren was.

Een van de hoogtepunten langs de route was het Jozefpaviljoen waarvan de fraaie ingangspartij omgetoverd was in een paleis waar keizer Augustus majesteitelijk zetelde onder de bogen, met om zich heen dienaressen en herauten. Op drie plaatsen op de route werden door koren kerstliederen gezongen, waarbij het engelenkoor met wel achttien enthousiaste engeltjes veel warme en verraste reacties losmaakte. Heel bijzonder was ook de kerststal met Maria en Jozef en hun pasgeboren kindje. Veel mensen waren ontroerd toen ze ontdekten dat deze Maria en Jozef een échte vader en moeder waren en het kindje hun eigen kleine baby was.

Het einde van de route was een warm onthaal in de H.-Josephkerk, waar vele honderden mensen de gelegenheid namen om een kaarsje aan te steken en iedereen nog een warme chocolade of glühwein kon drinken.

De twee organiserende kerken de Pauluskerk en de H.-Josephkerk zijn van plan om volgend jaar opnieuw het KerstWandelTheater in Gouda Noord te organiseren.