Verhitte strijd om het Open Gouds Kampioenschap Petanque

Gouda – Op zaterdag 4 augustus vond op het sportcomplex van de Petanque Vereniging Gouda voor de negende maal het Open Gouds Kampioenschap Petanque/Jeu de Boules plaats. Met 69 teams kende het toernooi een nagenoeg volledige bezetting. Bij de deelnemers waren meerdere teams van ver buiten de regio Gouda. Er waren zelfs twee Belgische teams aanwezig, waarmee het toernooi zo langzamerhand internationale allure gaat krijgen.

Zowel de wedstrijdspelers als recreanten speelden in hetzelfde toernooi en konden elkaar dus in een wedstrijd ontmoeten. De uitslagen werden echter gescheiden, zodat er een kampioen wedstrijdspelers en een kampioen recreanten gehuldigd kon worden. Ieder team speelde vijf partijen, waarbij het lot bepaalde tegen welke teams men uit moest komen. Zeer verheugend was de deelname van meerdere jongeren. Dat de beste spelers voor elkaar niet onderdeden bewijst de uitslag wel.

Uitslagen bij de wedstrijdspelers:

1e en kampioen: Huub en Cora van Leeuwen (De Boul-Lier uit Lierse)
Vijf partijen gewonnen met een positief saldo van 53 speelpunten.

2e: Hans Cammeraat en Stephan Tabben (PV Gouda)
Vijf partijen gewonnen met eveneens een positief saldo van 53 speelpunten. De opbouw van de winstpartijen viel voor Hans en Stephan minder gunstig uit, waardoor zij met de tweede plaats genoegen moesten nemen.

3e: Junior de Jong en Mimi Tchang (Les boules fleuries uit Lisse),
Vijf partijen gewonnen met een positief saldo van 50 speelpunten.

Bij de recreanten zijn Hans en Elly Bollerman kampioen geworden.

Vakantie Napret actie

In september organiseert PV Gouda weer haar jaarlijkse Vakantie Napret actie, waarbij belangstellenden in vier gratis lessen de basisbeginselen van de Petanque sport wordt bijgebracht. Nadere informatie en aanmelding via www.goudapetanque.nl.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android
06-08-2018 10:17

Advertisements