Vergroening Houtmansgracht is begonnen

Foto: Astrid den Haan

De werkzaamheden op de Houtmansgracht zijn gestart; de hekken, containers en bouwmachines laten zien dat hier veel staat te gebeuren. De grijze stoeptegels zijn er al uit. Nu de rest van de grijze bestrating. Wethouder Hilde Niezen kwam ook even kijken. ”Een mooi moment om haar ook even aan het werk te zetten” zegt de organisatie van Single Park Gouda met een knipoog.

De Houtmansgracht krijgt een echte groene make-over. Over de hele lengte van de kade komt een plantstrook van 3 meter breed. De weg wordt een meter smaller en in plaats van het huidige trottoir van betontegels, kun je dadelijk wandelen over een pad van gebakken klinkers.

Tegelijk pakt de organisatie ook het Houtmanspad aan. De bakken voor de grote struiken zijn onderweg. Veel voorbereidend werk wordt gedaan door professionals: aannemers, bomenspecialisten en grondkenners. Maar we kunnen niet zonder de hulp van vrijwilligers. Er zijn zo’n duizend planten besteld; die moeten allemaal de grond in. ”Als alles volgens plan verloopt gaan we dat doen op 28 november. Natuurlijk nemen we de corona-regels in acht. Kom jij ook meehelpen?”

Advertisements

01-11-2020 09:40