Velocitas Gouda behaalt 11 medailles

Gouda – Zaterdag 8 februari j.l. was de 2e plaatsingswedstrijd te Zwijndrecht. Er waren hier voor sommige turners startbewijzen voor de finale te verdienen. Velocitas Gouda kwam maar liefst met 10 medailles en 6 startbewijzen voor de finale terug.

Gabriël v/d Weijde eiste het goud op in de categorie benjaminnen in de talentendivisie. Zijn medeturners R.B. en Tobi van Gorsel werden knap 4e en 5e. Gabriël mag zich klaar maken voor de finale die plaats vindt in mei.

Wout van Veen die uitkomt in instap niveau 16 werd 24e. Helaas valt voor hem het doek. Zijn teamgenootje Pom Vooijs die helaas niet kon deelnemen i.v.m. een blessure had vorige wedstrijd al goed genoeg geturnd om zich te plaatsen voor de halve finale.
Lucas de Ronde en Javi Haouach die uitkomen in pupil 5e divisie werden 2e en 3e. Zij kunnen terug kijken op een mooie wedstrijd.
De pupillen uit de 4e divisie streden ook om een finale. Kevin Vink wist deze helaas niet te bereiken met een 17e plaats. Jarick den Hertog werd 4e en heeft zich hiermee wel geplaatst.

Voor de pupillen in de 1e divisie was het een leuke strijd om het podium. Kees Vermeulen werd knap 2e, Brian de Kort 3e en Ray Ngadimin eindigde net naast het podium op een 4e plek. Zij mogen door heel Nederland gaan strijden vanaf maart.
Bij de instappers 4e divisie was het een zware categorie. Daan Schinkel en Jurre Jongeneel presteren goed met een 14e en 16e plaats.

De pupillen 2e divisie streden om een plek voor de halve finale. Onno v/d Steenhoven wist heel knap de bronzen medaille binnen te halen! Hij plaatst zich hiermee naar de halve finale. Wesley Bouman heeft zijn eigen score verbeterd en werd 8e. Jens van Eijk was helaas geblesseerd en kon niet meedoen.

Jeugd niveau 10 mannen Roald v/d Meijden en Kasper van Osnabrugge werden 7e en 8e. Bij de junioren 1 in de 4e divisie ging het om de podium plaatsen. Bart Vollebregt werd voor de 2e keer 2e en dit keer stond ook Luca Lambrechts op het podium en kreeg een bronzen medaille omgehangen. Beide mannen plaatsen zich hiermee voor de finale! Bram Oostra greep net mis en werd 4e.

Tobias Kokshoorn komt uit in de 3e divisie en turnt een goede wedstrijd. Hij wordt hiermee 7e. Rinse turnt in de 2e divisie en turnt op voltige na alles boven de 10 punten. Hij mag plaatsnemen op de 3e plek.

De junioren II uit de 3e divisie turnen hier voor het eerst. Ingo van Oldenborgh wordt 9e, Jesse Gebraad 10e en Bas Plaisier 11e.

Juransly Meijers die in de 2e divisie uitkomt legt beslag op het goud met een punten totaal van 65.35 punten.

2e: Bart, 3e: Luca           Beide plaatsen zich voor de finale

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?