Veel werkzaamheden Rijkswaterstaat in 2014

Met 75 wegwerkzaamheden in ongeveer 32 weekenden is Rijkswaterstaat in de regio Zuid-Holland dit wegwerkseizoen volop aan de slag om de snelwegen bereikbaar en verkeersveilig te houden. In de periode van maart tot en met november investeert Rijkswaterstaat, naast het reguliere onderhoud aan de weg, ook in kleine, slimme ingrepen in bestaande verkeerssituaties en in de aanleg en verbreding van enkele belangrijke routes. Daarnaast vinden het hele jaar door ook nog kleinere wegwerkzaamheden plaats met naar verwachting 700 nachtafsluitingen van op- of afritten, 175 verkeersstops en 10.000 afsluitingen van rijstroken. Door het werk aan de weg kunnen automobilisten, motorrijders en vrachtwagenchauffeurs verkeershinder ondervinden.
Toppers

Belangrijk voor Gouda is een van de twee topper afsluitingen. Weggebruikers moeten hier rekening houden met meer dan 30 minuten extra reistijd:

1. A20 Terbregseplein-Gouwe vanaf Rotterdam richting Gouda. Grootschalig onderhoud aan het asfalt en er wordt een nieuw viaductdeel ingehesen voor de nieuwe aansluiting Moordrecht.