Van Loon en Sterk zijn de nieuwe clubkampioenen schaatsen

Zondag 13 maart werden op de Vechtsebanen in Utrecht de clubkampioenschappen 2016 van Schaats- en skeelerclub Gouda verreden. Overall clubkampioen bij de dames werd vijftienjarige Lianne van Loon, bij de heren was Edwin Sterk de snelste van de club. SC Gouda houdt, traditie getrouw, de clubkampioenschappen in de laatste week van het KNSB jaarseizoen op de Vechtsebanen in Utrecht. Ook dit jaar was de belangstelling weer groot. Maar liefst 80 clubleden verschenen aan de start in alle categorieën van de jongste pupillen tot de toerschaatsers.

De kampioenen van de twee vorige seizoenen, Kirsten Velzeboer en Alexander van Hasselt ontbraken op de startlijst en konden daardoor hun titels niet verdedigen. Die titels werden een prooi voor het vijftienjarige schaats- en skeelertalent Lianne van Loon en de zesentwintige Gouwenaar Edwin Sterk. Beide kampioenen waren overtuigend de sterkste op de verschillende afstanden: 500 meter, 1.000 meter en 1.500 meter (dames) en 3.000 meter (heren). Van Loon won alle afstanden, Sterk won de 500 meter en de 1.500 meter en werd tweede op de 3.000 meter.

De tachtig deelnemers noteerden in totaal 32 PR’s. Achttien Pupillen deden voor het eerst mee aan een officieel clubkampioenschap.

Advertisements

Dit was de laatste wedstrijd van het seizoen. De schaatsen gaan weer in het vet en de schaatsers nemen of rust of gaan door met het inline-skate seizoen, waarvoor op 21 maart a.s. een informatiemiddag wordt georganiseerd (19.00 uur kantine Excelsior Goudse Hout)