Van Leeuwen en Vogelzang winnen Grand Slam Roemenië

Afgelopen weekend kwamen er 14 ju jitsuka’s van Den Edel Gouda NL in actie op de Grand Slam Balkan Open/ World Cup in Boekarest. In de Roemeense hoofdstad werd 4 maal goud gewonnen en 3 maal brons.

Aafke van Leeuwen pakte de Grand Slam titel in de klasse -70kg door winst op achtereenvolgens Paizi (GRE), Grozu (ROE), Tanzer (DEN) en Lalande (FRA). Boy Vogelzang, uitkomend ik de klasse -77kg, was eveneens goed voor Goud. Na een bye in de eerste ronde werd in de kwartfinale afgerekend met Andersen (DEN). In de halve finale werd gewonnen van Khamze (KAZ), waarna in de finale ook Koval (UKR) er aan moest geloven. Bij de jeugd -12, -14 en -16 jaar werd in Boekarest gestreden om de jaarlijkse World Cup. Ruben Raghunath (15) en Ruby Vogelzang (15) pakten beiden voor het 3e(!) jaar op rij het goud.

Ecco van de Veer was ook weer goed voor een Grand Slam medaille. Na een bye in de eerste ronde werd in de kwartfinale gewonnen van Smirnov (UKR). In de halve finale verloor Van der Veer van Zhanibek (KAZ). Daarna werd de strijd om het brons gewonnen van Lascu (ROE).

Advertisements

Soufiane Jagour(13) greep helaas net naast de medailles en werd 5e bij de jongens tot 14 jaar. Alex van Hattem (11) wist in de categorie -12 jaar wel de bronzen medaille in de wacht te slepen. In de bronzen eindstrijd werd gewonnen van Florica (ROE).Dylan Lemmens, Brian Koot en Nick van Hattem sneuvelden helaas in de voorrondes.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

16-09-2019 11:53