Van Beynum Autogroep en Maas Autogroep bundelen krachten door samenvoegen van dealerbedrijven

Van Beynum Gouda in 1966

Gouda – Dit jaar is het precies 99 jaar geleden dat de familie Van Beijnum begon met een autogarage met ‘luxe autostalling’. Bijna 100 jaar later is het autobedrijf uitgegroeid tot een bekende naam in de regio en onder andere dealer voor de merken Volkswagen, Audi en ŠKODA. Onlangs is de handtekening gezet onder de overname van de Van Beynum Autogroep door de Maas Autogroep. 

In 1948 werd Van Beynum vanuit Woerden officieel dealer van Volkswagen voor de Krimpenerwaard en Rijnstreek. Een prima zet, want ‘de Kever’ was een groot succes. In 1953 werd in Gouda een voor die tijd zeer modern garagebedrijf met een benzineverkooppunt geopend. Wat dus begon als een klein bedrijf, is inmiddels een onderneming met vijf vestigingen, vijf automerken en 150 medewerkers.

Maas Autogroep
Vorige maand heeft Onno van Beijnum zijn handtekening gezet onder de overname van de Van Beynum Autogroep door de Maas Autogroep. Met de voorgenomen overname ontstaat een toekomstgericht familiebedrijf met een uitermate sterke positie binnen het Groene Hart. Onno van Beijnum: “Ik ben trots dat de bedrijven onderdeel worden van Maas Autogroep. Maas Autogroep is net als Van Beynum een familiebedrijf dat qua cultuur dichtbij Van Beynum staat. In de zoektocht naar een goede overnamepartner stond centraal dat de goede service, die we elke dag aan de ruim 15.000 andere klanten bieden, op een hoog niveau blijft”.

Advertisements

Schaalvergroting
Binnen het retail landschap van dealerbedrijven vindt een consolidatieslag plaats en de overname past in deze trend. Onno van Beijnum: “Als dealerbedrijf is er een serieuze omvang nodig om succesvol te blijven. Door de overname wordt schaalvergroting gerealiseerd en is de continuïteit van de onderneming gewaarborgd”. De overname, die onder voorbehoud van goedkeuring van de bevoegde toezichthouders is, brengt overigens voor klanten geen merkbare veranderingen met zich mee. Onno van Beijnum: “Al onze medewerkers blijven in dienst bij Maas, dus klanten behouden ook hun vaste contactpersonen”.

Van Beynum of Van Beijnum?
Een veelgehoorde vraag: de naam van het bedrijf wordt met een ‘y’ geschreven, die van de familie met een ‘ij’. Onno van Beijnum: “Voor een antwoord moeten we terug naar de tijd dat neonlichtbakken op panden werden geplaatst. De ‘ij’ was veel duurder dan de ‘y’. Daarom werd gekozen voor de ‘y’ en die schrijfwijze hebben we sindsdien aangehouden. Als mensen nog een auto willen kopen bij ‘Van Beynum…’, dan zullen ze dat uiterlijk 24 mei moeten doen!”.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

02-05-2019 12:00