Urban Curator: verbinder voor kunst en cultuur

Gouda – Ben jij die kunst- en cultuurliefhebber die de spin in het web is van cultureel Gouda? Museum Gouda is op zoek naar een Urban Curator die aan die kwalificatie voldoet. De bedoeling is dat deze stadsconservator de verbinder wordt tussen de culturele instellingen en de Gouwenaars in de wijken.

De komst van een Urban Curator moet helpen om nieuwe initiatieven uit de Goudse wijken tot wasdom te brengen. “Iemand die de slag naar buiten kan maken, zodat zij dichter bij de mensen komt”, legt wethouder van Vugt de functie uit. Het accent van de projecten moet in de wijken zelf komen te liggen, buiten de muren van de cultuurinstellingen. Door een opstapje te bieden hopen de culturele instellingen en de gemeente mensen die met ideeën rondlopen aan te zetten ermee aan de slag te gaan. De Curator kan bijvoorbeeld helpen via zijn of haar netwerk en het zoeken naar financiering bij fondsen.

Museum Gouda
Zo’n spin in het web is ‘ook een nadrukkelijke wens van de cultuursector zelf’, vult college wethouder Tetteroo tijdens het persgesprek aan. Sterker, het initiatief is genomen door Museum Gouda, die de Urban Curator ook in dienst zal nemen. Zelf hebben zij al een voorbeeldproject in huis gehad, als host van de tentoonstelling Woonkamers van Gouda Oost. Toch zal de nieuwe verbinder evengoed aan de slag gaan namens de andere drie instellingen, de Garenspinnerij, Schouwburg en Chocoladefabriek. De functie is voor 24 uur in de week en staat vanaf vandaag open.

Advertisements

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

11-03-2020 17:20