Uitreiking studenten van Entreeopleiding en Servicemedewerker mboRijnland in Groene Hart Ziekenhuis

ondertekening MKB-deal op 26 mei 2021. Bron: provincie Zuid-Holland.
ondertekening MKB-deal op 26 mei 2021. Bron: provincie Zuid-Holland.

Gouda – Gisteren ontvingen 10 studenten van de Entreeopleiding Assistent Dienstverlening en Zorg en Servicemedewerker in Gouda hun diploma. Deze hebben zij fysiek in ontvangst kunnen nemen in het Groene Hart Ziekenhuis, waar de studenten een leerwerktraject hebben gevolgd. Zo kon het moment fysiek gevierd worden met twee familieleden of vrienden en werkbegeleiders erbij. Student Shaniya ondertekent haar diploma

“We zochten naar een goede manier van diplomeren, want je gunt elke student die fysieke uitreiking, vooral in zo’n lastig jaar. Gelukkig vonden we samen met een van onze partners, het Groene Hart Ziekenhuis, een oplossing. We zijn erg blij dat we de studenten op deze manier konden verrassen met een fysieke diplomering. We zijn erg trots op ze!”, aldus de docenten Corrie Vermeulen en Mirjam Terlouw.

Hybride leren
De studenten hebben een leerwerktraject gevolgd waarbij ze kennismaakten met verschillende afdelingen van het ziekenhuis. Door dit hybride leertraject konden de studenten onder andere werkervaring opdoen als gastvrouw, in de logistiek, in de centrale keuken, het restaurant en op de afdelingen Bedrijfshygiëne, Roomassistent (voedingsassistent) en Patiëntenvervoer. Hierdoor krijgen de studenten een goed beeld van de mogelijkheden om met het afronden van hun opleiding in een ziekenhuis aan de slag te gaan. Onder begeleiding van docenten van mboRijnland en de werkbegeleiders van het Groene Hart Ziekenhuis konden de studenten in hun eigen tempo hun niveau 1 en/of niveau 2 opleiding afronden. Studente Shaniya vertelt: “Het leukste vond ik het om alle verschillende afdelingen te kunnen zien en het samenwerken met de collega’s.” Sommige studenten blijven in het ziekenhuis werken. Zo gaat Shaniya straks aan de slag als Roomassistant.
 

Advertisements

Over mboRijnland
mboRijnland is een instelling voor middelbaar beroepsonderwijs in de regio Rijnland en heeft 11 vestigingen in zes verschillende steden: Leiden, Alphen aan den Rijn, Gouda, Leidschendam-Voorburg, Woerden en Zoetermeer. Naast middelbaar beroepsonderwijs verzorgt mboRijnland ook Vavo (vwo, havo en vmbo-t voor volwassenen) en maatwerkcursussen voor medewerkers van bedrijven. Er zijn 1700 mensen werkzaam bij mboRijnland en jaarlijks volgen er ruim 17.000 studenten onderwijs. mboRijnland legt met haar onderwijs de basis voor een inclusieve en duurzame samenleving, waarin iedereen meetelt, van waarde is en de kans krijgt om zijn of haar talenten te ontwikkelen. Hierbij wordt nauw samengewerkt met het bedrijfsleven, andere onderwijsinstellingen, gemeenten en maatschappelijke instellingen. Kijk op www.mborijnland.nl voor meer informatie.

16-07-2021 10:40