Tweedejaarsstudenten Economie organiseren introweek voor eerstejaars

idcollege

De tweedejaarsstudenten Medewerker evenementenorganisatie van ID College Gouda organiseren deze week een introductieweek voor alle eerstejaars mede-studenten. Daarmee laten ze zien dat ze verantwoordelijkheid hoog in het vaandel hebben en dat ze wat ze tijdens hun opleiding hebben geleerd, ook in praktijk kunnen brengen. De organisatoren-in-wording oefenen invloed uit op hun werk en ze laten zien dat ze nadenken over hoe ze hun talenten op de beste manier kunnen inzetten. Dat is precies wat ID College van zijn studenten verwacht.

De introductieweek is een groot project. De tweedejaars, die inmiddels derdejaars zijn geworden, organiseren de drie dagen die de introductieweek in beslag neemt, van A tot Z. Er zitten omvangrijke onderdelen in het programma, zoals een rondleiding door de school aan de Groen van Prinsterersingel en een sportdag met een stormbaan en een estafetteloop. De derde dag bestaat onder meer uit een prijsuitreiking voor de sportdag en een barbecue aan het einde van de dag.

Sportvereniging
Op de eerste introductiedag maken de eerstejaars kennis met de school. De sportdag op dag twee  is buiten de school, bij sportvereniging Donk. En de afsluitende dag, dag drie, vindt plaats bij de Reeuwijkse plassen. De studenten hebben alle locaties zelf aangedragen, geïnspecteerd en klaargemaakt voor gebruik bij evenementen.

De nieuwe BOL-studenten van de opleiding hebben een introductieweek van drie dagen; van woensdag 26 augustus tot en met vrijdag 28 augustus. BBL-studenten (vier dagen werken, één dag naar school) hebben één dag introductie, namelijk op maandag 24 augustus.

Officiële lesdagen
De introductiedagen zijn officiële lesdagen voor de studenten. Deelname is dan ook verplicht. Niet komen opdagen, geldt als ongeoorloofde afwezigheid.

Begin juli, aan het einde van het vorige schooljaar, zetten studenten Evenementenorganisatie al een intensieve week op poten. Toen bezochten ze het stadhuis van Gouda en organiseerden ze debatten en gastcolleges over maatschappelijke onderwerpen als jongerenwerk, homohuwelijk en seks, relaties en soa’s.