Twee maal zilver Taekwondoka’s Akabbouz

Vier taekwondoka’s van Sportclub Taekwondo Akabbouz Gouda NL kwamen afgelopen zaterdag in actie tijdens het Open Internationale Indoor Brussels toernooi in België. Twee van hen behaalden een zilveren plak. Het kampioenschap in het Belgische Brussel was van een hoog internationaal niveau met 475 deelnemers uit heel Europa.

Lars van Eijkelenburg (49kg) rekende in de eerste partij af met Frankrijk. In de halve finale wist Lars wederom een sterke Fransman uit te schakelen. De finale tegen Duitsland ging in de eerste ronde nog gelijk op. Maar in de tweede ronde kwam de Duitser langs zij en won het Goud. Een welverdiende zilveren plak voor Lars.

Cas Dirksen (68kg) rekende tot tweemaal toe af met België en wist ook overtuigend door te stoten naar de finale. Dit werd een spannende partij waarbij ook Cas nipt de winst moest overlaten aan zijn tegenstander en zelf genoegen moest nemen met een zilveren plak.

Salaheddine Hassani (54kg) en Mohamed Amghar (73kg) kwamen net te kort en bleven beiden steken in de kwartfinale.

Dit was het laatste toernooi van dit jaar. Het wedstrijdseizoen gaat in het nieuwe jaar van start met de Nederlandse Kampioenschappen 2020, dat wordt gehouden in Den Haag. De Gouwenaars gaan er alles aan doen om de felbegeerde titels naar Gouda te halen.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?