Turnster TOOS wordt 7e op NK

Nadia Koedoot van Dans- en Turnvereniging TOOS heeft op het bondskampioenschap van de KNGU (het NK) de 7e plaats gehaald op vloer. In de meerkamp behaalde ze de 30e plaats.

De meerkampfinale en de toestelfinales 3e divisie vonden op 30 en 31 mei plaats in Leek. Op sprong haalde Nadia Koedoot een 11.250 en op vloer een 11.700. Op brug liet ze een prima oefening zien, die werd beloond met een 11.133, goed voor een 3e plaats op dit toestel. Maar op balk ging het mis. Door een aantal fouten kreeg ze voor dit onderdeel maar een 8.800, waarmee ze haar kansen op een hoge klassering meteen verspeelde. Ook tijdens de toestelfinale vloer kwam ze de dag daarna – ondanks een netjes uitgevoerde oefening – niet in de buurt van de medailles.

Nadia Koedoot is vorig jaar weer begonnen met het turnen van wedstrijden. Daarvoor had ze vier jaar niet meegedaan aan het bondskampioenschap. De geboren Goudse maakte dit jaar een mooie comeback, samen met haar coach René Kleiweg. Zij turnt op dit moment slechts 1,5 uur per week, maar wist zich tijdens de kwalificatiewedstrijden knap staande te houden in de categorie Senior 3e divisie (C-lijn), met turnsters die gemiddeld zo’n 8 tot 9 uur per week trainen. In de halve finale in Waalwijk wist ze zelfs een zilveren medaille te behalen. ,,Ik kijk dan ook terug op een heerlijk turnseizoen. Dit had ik nooit durven dromen.’’

toos nk