Trijntje Oosterhuis mogelijke hoofdact op Gouda Jazz

Gouda – Het is allemaal nog heel pril maar afgelopen weken is een nieuw team opgestaan dat zich bezighoudt met het organiseren van een Gouds jazz festival. Gouda Jazz zou moeten plaatsvinden op 16 september 2017 in de Goudse Schouwburg, met uitlopers naar het centrum van de stad.

Het laatste Goudse jazz festival stamt alweer uit 2011. Sindsdien bleef het stil rond dit thema, terwijl vele inwoners mooie herinneringen koesteren aan dit evenement. Alle reden voor Gert-Jan Mast (F. Breeman BMW Gouda), Garro Wiersema (Gouda Media Groep), Marcel van Kersbergen (jazzmuzikant) en Mariëlle Franken (Hans Heesterbeek Communicatieadviesbureau) om de handschoen op te pakken. Natuurlijk staat of valt een jazz festival met de line-up en die is al aardig gevuld.

“Als hoofdact in de grote zaal zijn we in overleg met Trijntje Oosterhuis in combinatie met het Jazz Orkest van het Concertgebouw Amsterdam”, zegt Garro Wiersema. Ook wordt er gedacht aan een talent stage voor regionaal opkomend jazztalent. “Het festival kan er in Gouda alleen komen als iedereen zijn schouders eronder zet. We zijn nu in contact met diverse bedrijven over sponsoring. Het is immers een prachtig evenement om als bedrijf je naam aan te verbinden of je klanten mee naartoe te nemen. Zodra we zicht hebben op een sluitende begroting kan de jazzvlag definitief uit in Gouda.”

Advertisements