Transformatie Sint Jozefpaviljoen in Gouda in een woonzorglocatie

Gouda – Op 13 september werd door Domus Magnus het officiële startschot gegeven voor de restauratie van het Sint Jozefpaviljoen in Gouda. Hiervoor tekenden Domus Magnus en aannemingsbedrijf Nico de Bont het contract voor de herbestemming van het historische pand aan de Graaf Florisweg.

De laatste keer dat het paviljoen open was voor het publiek, was in september 2015 tijdens open monumentendag. De starthandeling bestond uit het ter bescherming afdekken van de oorspronkelijke eerste steen plaquette uit 1927.

Herbestemming
Het voormalig rooms-katholiek ziekenhuis en weeshuis transformeert tot de nieuwste woonzorg-locatie van de woonzorgorganisatie Domus Magnus. De locatie is een erkend gemeentelijk monument en wordt voorzien van alle hedendaagse functionaliteiten. Het project wordt volgens de hoge kwaliteitsnormen van Domus Magnus in een bouwteam uitgevoerd tot een levensloopbestendige plek om te wonen met zorg.In totaal worden er 32 woon-zorgappartementen gerealiseerd, verspreid over drie woonlagen. Daarnaast worden er gezamenlijke algemene ruimtes verwezenlijkt zoals een restaurant, woonkamer en een activiteitenruimte.

Advertisements

Voortgang
Inmiddels is het oorspronkelijke paviljoen losgekoppeld van de latere aanbouw en staat alleen de grote schoorsteen nog overeind. Daarbij kwamen de ovengaten tevoorschijn.

De bel aan de gevel bij de vroegere kapel wordt behouden.Ook zijn in het dak van het paviljoen nieuwe dakkapellengeplaatst. Op de verdiepingen worden de raampartijen verlaagd, zodat ook uit een bed er uitzicht naar buiten is. De zolder wordt totaal opgeknapt en voor bewoning ingericht.

De restauratie van het gebouw en inbouw van de woonzorglocatie wordt eind november 2019 afgerond. Naar verwachting ontvangt het Sint Jozefpaviljoen in december 2019 de eerste bewoners. Het voorterrein wordt dan omgetoverd tot een wandelparkje.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

19-03-2019 10:40