TOOS Waddinxveen: Illusion sluit laatste wedstrijd prachtig af

Afgelopen zaterdag 25 oktober was het voor Illusion, twirlafdeling van TOOS Waddinxveen, tijd voor de laatste wedstrijd van het seizoen. Met twee teams en een hoop solisten vertrok de afdeling richting Zevenhoven om nogmaals hun routines te presenteren aan de juryleden.

De wedstrijddag begon met het onderdeel 1-baton, waarin Ester van Harten, Tara Slaman, Isabel Floor, Madelon van Harten en Maaike Luijendijk deelnamen. Er kwamen mooie routines voorbij wat resulteerde in goede uitslagen. Ester behaalde een 7e plaats in de klasse Juvenile Beginners. In de klasse Preteen Beginners behaalde Tara een 3e plaats. Madelon behaalde een 4e plaats in de klasse Junior Beginners en Isabel mocht in dezelfde klasse de gouden medaille in ontvangst nemen. Isabel wist hierbij ook promotiepunten te halen, waardoor ze het volgende twirlseizoen in een hogere klasse uit zal komen. In de Senior Beginners klasse behaalde Maaike Luijendijk een 7e plaats.

Hierna was het de beurt aan de 2-batonners van Illusion. Lindsay Sip, Madelon van Harten en Isabel Floor mochten hun 2-baton technieken presenteren aan de jury. Lindsay Sip behaalde hierbij een gouden medaille in de klasse Preteen Beginners. Madelon mocht een zilveren medaille in ontvangst nemen in de klasse Junior Beginners en behaalde tegelijkertijd genoeg punten om zich te plaatsen voor de voorrondes van de Nederlandse Kampioenschappen in december. Isabel behaalde in dezelfde klasse een gouden medaille en promoveerde ook met dit onderdeel naar een hogere klasse.
Na het onderdeel 2 baton mochten de duo’s plaatsnemen op de vloer. De duo’s Irine Kleiweg & Vivien Paulus en Petra van Harten & Hanneke Heemskerk kwamen hierbij allebei uit in de klasse Preteen Beginners. Irine & Vivien behaalden de 2e plaats en Petra & Hanneke de 1e plaats.
Maaike Luijendijk, Djarah Kleiweg en Anne-Fleur Fioole wisten alledrie het podium te behalen op het onderdeel Super X Strutting. Djarah behaalde een mooie 1e plaats in de klasse Junior Beginners, Anne-Fleur een 3e plaats in de klasse Junior Intermediate en Maaike behaalde een 1e plaats in de klasse Senior Intermediate.

Advertisements

Na het onderdeel Super X Strutting was het tijd voor het onderdeel Solo Dance Twirl. Ester van Harten mocht als eerste haar show presenteren aan de jury en behaalde hiermee een 7e plaats in de klasse Juvenile Beginners. In de Preteen Beginners-klasse behaalde Irine Kleiweg een 11e plaats, Petra van Harten een 10e plaats en Lindsay Sip een 7e plaats. Dione mocht in dezelfde klasse de zilveren medaille in ontvangst nemen. In de Junior Beginners-klasse behaalde Djarah Kleiweg een 5e plaats en Anne-Fleur Fioole een 2e plaats. Anne-Fleur heeft hierbij ook voldoende punten behaald om zich te plaatsen voor de voorrondes van de Nederlandse Kampioenschappen in december. In de klasse Junior Intermediate behaalde Robine Neijssel een 4e plaats en Isabel Floor een 1e plaats. In de klasse Senior Intermediate behaalde Maaike Luijendijk een 8e plaats.
Na de solistische onderdelen, mochten de teams aan de slag. Ditmaal waren dat Team A, die uitkwam in de klasse Small Team Dance Twirl Junior Beginners en Team D, die uitkwam in de klasse Large
Team Junior Beginners. Beide teams zetten een prachtige routine neer. Dit resulteerde in een 1e plaats voor Team A , zowel als een 1e plaats voor Team D. Team A behaalde hierbij ook nog eens ruim genoeg punten om zich te plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen.
Na het laatste optreden was het tijd voor de prijsuitreiking en kon er met trots terug gekeken worden op een succesvolle wedstrijddag.
Het nieuwe twirlseizoen zal in 2015 weer starten, maar voor die tijd zal Illusion in december met 13 solistische onderdelen afreizen naar Den Haag voor de voorrondes van de Nederlandse Kampioenschappen. Het Small Team Dance Twirl zal rechtstreeks doorgaan naar de Nederlandse Kampioenschappen in Almere, welke ook in december plaatsvindt.