TOOS turner Daan Koedoot Nederlands kampioen

Waddinxveen/Hoofddorp – In het weekend van 2 en 3 juni werden in Hoofddorp de Nederlandse Kampioenschappen voor herenturnen georganiseerd. Daan Koedoot van het ETEC TOOS Turn Team verraste vriend en vijand door in categorie Senior 5 de nationale meerkamptitel voor zich op te eisen.

In dit weekend kwamen in totaal twaalf heren van TOOS in actie. Jelle Versluis vertoonde zijn kunsten in categorie Pupil 13. Hij turnde een zeer goede meerkamp en verdiende daarmee een bronzen plak. Bij de toestelfinale aan het toestel rek voegde hij daar nog een zilveren exemplaar aan toe.

Nils Eriks en Steijn Verhorik van het ETEC TOOS Turn Team konden niet meedoen in de strijd om de medailles in categorie Jeugd 8. Steijn werd elfde en Nils twaalfde. Nils kwam nog uit in de toestelfinale op sprong en werd hierin vijfde. Steijn veroverde twee medailles bij de toestelfinales: zilver op ringen en goud op vloer!

Advertisements

Wouter de Jong had zich geplaatst voor de toestelfinale rek en pakte hierin een zilveren plak. Swen van Diggele kwam voor TOOS uit in de meerkamp in categorie Senior 6 en kwam uit op een tiende plaats.

Niels van der Sluis van het ETEC TOOS Turn Team leverde een zeer knappe prestatie door bij de meerkamp in de categorie Junior II – 6 het zilver voor zich op te eisen. Teamgenootje Roeland Sleijpen had zich in deze categorie geplaatst voor de toestelfinale ringen en verdiende een zilveren medaille. Stefano van Kesteren veroverde ook in deze categorie brons bij de toestelfinale vloer.

Vier heren van het ETEC TOOS Turn Team kwamen uit in de meerkampfinale in categorie Seniot 5: Bas van Agten, Daan Koedoot, Erik Koppenaal en Jari van der Eijk. Jari eindigde als negende, Erik werd zesde, Bas vijfde en Daan werd zeer onverwacht gekroond tot Nederlands Kampioen!

Ook bij de toestelfinales werden nog enkele medailles in de wacht gesleept. Daan pakte brons op voltige, Bas verdiende zilver op zowel rek als vloer. Erik werd kampioen op het onderdeel ringen.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda app voor iOS en Android
04-06-2018 08:56