Timios heren laten punt liggen in Rijswijk

Waddinxveen/Rijswijk – Vrijdagavond 10 november speelde Timios H1 in de Marimbahal in Rijswijk tegen Inter Rijswijk H5. Een wedstrijd tussen respectievelijk de nummer drie en de nummer vijf in de eerste klasse van de volleybalcompetitie. Op papier een spannende pot.

De werkelijkheid was anders. In de eerste twee sets was Timios oppermachtig. Met gevarieerd spel waarbij alle aanvallers bediend werden zag het spel er fris en dynamisch uit. Dit in tegenstelling tot het spel van Inter Rijswijk dat er af en toe moedeloos uitzag en spelers niet meer wisten wat te doen. Beide sets gingen dan ook met overtuiging naar Timios (25-15 en 25-16).

In de derde set gaat de strijd lange tijd gelijk op. Inter Rijswijk weet goed bij te blijven bij Timios. Middenaanvaller Bas Huising wordt in deze set vaak in stelling gebracht en weet ook veelvuldig te scoren. Timios maakt in deze set echter teveel eigen fouten zonder dat Inter Rijswijk dat afdwingt. Op 23-23 is het nog even spannend maar Timios is te onnauwkeurig waardoor de laatste twee punten van de set naar Inter Rijswijk gaan.

Advertisements

In de vierde set pakt Timios het ritme van de eerste twee sets weer op. Erik-Jan de Keijzer profiteert op de passer-loper positie optimaal van de ruimte die Inter Rijswijk in de blokkering weggeeft door er snoeihard tussendoor of langs te slaan. De moraal is dan snel gebroken bij de mannen uit Rijswijk waardoor Timios de set makkelijk met 12-25 naar zich toe kan trekken. Na deze 1-3 winst behoudt Timios de derde positie op de ranglijst.