Timios Heren 1 niet bij de les in Scheveningen

Waddinxveen – Vrijdagavond 27 oktober nam het eerste herenteam van volleybalvereniging Timios het in de eerste klasse op tegen koploper Kalinko H2 in Scheveningen. Timios wil meedraaien in de top van de eerste klasse en ziet deze wedstrijd dan ook als een belangrijke pot om bovenin de competitie te blijven. Met een volledig team, inclusief nieuwe aanwinsten Bas Huising en Branco Kranenburg, kon Timios de wedstrijd beginnen.

Vanaf het eerste punt gaf Timios gelijk goed gas. Binnen de kortste keren stond het team 4-8 voor tegen de Scheveningers. Tot dat moment liep alles eigenlijk soepel. Te soepel zou blijken. Kalinko kwam al snel langszij en nam gelijk het initiatief over. Timios had wellicht het idee de set te kunnen winnen maar Kalinko ging er met 25-20 mee aan de haal.

In de overtuiging dat het spel beter kon en beter moest werd in de tweede set de strijd voortgezet. Kalinko had echter het ritme gevonden en vond keer op keer de gaten bij Timios. Serverend kon Timios weinig druk zetten en ook de buitenaanvallers hadden moeite het niveau te halen wat in deze wedstrijd nodig was. Evenals de eerste set weet Kalinko de set te winnen met 25-20.

Advertisements

Getergd moet Timios toezien dat het ook in de derde set geen grip krijgt op de tegenstander. Kalinko doet goede zaken en Timios heeft de grootste tegenstander aan zichzelf. De set gaat verloren met 25-17. De vierde set krijgt Timios wat grip op de wedstrijd door goede blokacties van Bas Huising en een aantal service aces van Martien Grootendorst. Halverwege de laatste set weten ze daardoor een gaatje te slaan wat niet meer uit handen wordt gegeven (21-25). Met een overtuigend verlies van 3-1 na een slechte wedstrijd keert Timios terug naar Boskoop. De kansen zijn er om bovenin in de competitie mee te kunnen draaien maar dan zal het team bij dit soort wedstrijden beter bij de les moeten zijn.