Timios H1 ontvangt hekkensluiter van de 1e klasse

Boskoop – Vrijdagavond in de Plataan in Boskoop ontving Timios volleybalvereniging VV Haaglanden uit Voorburg. Haaglanden H2 staat momenteel onderste in de competitie en vecht nog voor lijfsbehoud. Ieder puntje kunnen ze gebruiken. Voor de mannen van Timios was het zaak zo min mogelijk punten te verliezen om de tweede positie te handhaven.

Timios gaat van start met de intentie dominant te spelen tegen de hekkesluiter. Het treft echter een Haaglanden wat weerbaar is en strijdbaar. De servicedruk van Timios leidt ook tot meerder servicefouten waardoor het team niet in staat is weg te lopen bij Haaglanden. Halverwege de set komt Haaglanden op een kleine voorsprong welke Timios snel weer weg weet te werken en om te zetten in setwinst met 25-22.
In de tweede set weet Haaglanden nog een tandje bij te zetten en de gehele set naast Timios te blijven. Aan het einde van de set maken beide teams het enorm spannend maar het is Haaglanden die aan het langste eind trekt (24-26).

De derde en vierde set weet Timios toch iets dominanter te spelen dan in de sets daarvoor. Door continu het initiatief te houden met snelle middenaanvallen en servicedruk met sprongservices weet Timios eenmaal vergaarde voorsprongen vast te houden en om te zetten in setwinst. Haaglanden toont met goed verdedigend werk een taai team te zijn wat een puntje weet te stelen van Timios die hiermee hun tweede plek in de competitie handhaven.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via persbericht@goudafm.nl

26-03-2018