Timios dames 1 wint met 3-2 van Kratos

Afgelopen zaterdag, 24 november, was het feest in de Groenswaard in Waddinxveen. Niet alleen omdat dames 1 weer een wedstrijd gewonnen heeft, maar ook omdat Angela Hunink deze dag jarig was. Dit heeft ze geweten, want elke yell aan het begin van de set en aan het einde van de time-out werd afgesloten met een enthousiast en luidkeels ‘hiep hiep hoera’.

Het was een wedstrijd met een aantal bijzondere acties. In de eerste set werd de ‘kop-up’ geïntroduceerd. Bij de kop-up speelt de spelverdeler de bal niet met de handen naar de aanvaller, maar met het hoofd; we hebben gezien dat dit ook heel goed werkt. Misschien had Kim van Nes deze ‘kop up’ vaker moeten gebruiken, want de eerste set ging helaas met 22-25 verloren. Gelukkig hadden we ook een coach langs de kant staan die benadrukte dat we harder, harder en vooral nóg harder moesten slaan. Mede hierdoor konden we de tweede en derde set wel binnenslepen (2e set was 25-21). De derde set was het nog wel even spannend. De dames van Kratos ’08 hadden een voorsprong en kwamen op setpoint. Gelukkig wist Timios het hoofd koel te houden en werd de achterstand ingehaald. Deze set werd gepakt met 26-24.

Niet alleen de aanval, maar ook de service moest harder, harder en nóg harder van coach Jan Zaal. Was het door deze druk dat er hierdoor een aantal keren onder het net door werd geserveerd. Voor de puntjes is dat jammer, maar na de wedstrijd hebben we daardoor, naast de traktatie vanwege de verjaardag Angela, ook nog genoten van lekkere borrelhapjes.

De vierde set ging het spel weer moeizamer. We weten steeds beter wat voor ballen we in bepaalde situaties moeten spelen. Toch zijn al die verschillende opdrachten best lastig, want wanneer moet nu welke actie ingezet worden. Zo werd in de vierde set de regel dat een ‘oplos’ bal op de plek van de spelverdeler gespeeld moet worden, verward met de regel die bij het prikken van een bal geldt. Deze bal werd namelijk 1 meter omhoog en 1 meter ver gespeeld waardoor hij net niet aan de andere kant van het net belandde. De 4e set ging door eigen foutjes naar de tegenstander, waardoor we voor de derde keer dit seizoen met een vijfde set onze contributie extra goed hebben benut. We wilden Angela wel een verjaardagscadeautje geven, dus de vijfde set hebben we weer verdiend gewonnen met 15-7.

We hebben elkaar een fijn weekend gewenst, en tot maandag. Want maandag 26 november speelt Timios dames 1 opnieuw tegen Kratos ’08 DS3, om 20.30 uur in de Groenswaard in Waddinxveen. Er zal dit keer gevochten worden voor een plaats in de volgende ronde van de Bekercompetitie.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?