Timios Dames 1 vergeet door te zetten

Boskoop РAfgelopen vrijdag 19 januari reisde Timios Dames 1 af naar de Houtrusthal in Den Haag. De tegenstander was het derde dames team van Kalinko. Onder begeleiding van coach Elise Aref, die nog niet mag spelen door een schouderblessure, begonnen de dames aan het inslaan en inspelen. Helga Teerh̦fer was na haar kuitblessure weer terug in de selectie en begon de eerste set sterk op de diagonaal. Na een kleine achterstand van 5-1 werden de Timios dames wakker en gingen zij geconcentreerd verder spelen. Het ging weer gelijk op met Kalinko. De servicedruk ging hoger en door een paar geluk balletjes wist Timios de voorsprong op te bouwen. Met als resultaat een goede 19-25 winst in de eerste set.

Een lekker begin, precies wat de dames nodig hadden. Nu was het zaak om dit vol te houden in de tweede set. De sevicedruk van Kalinko was opgeschroefd en de pass bij Timios ging achteruit. Lag de pass goed dan kwam de set up of aanval er niet, kortom geen goed spel. We gingen schuiven in de opstelling. Met invalster Evi de Heer van MB1 op de midden verschoof Juul van Amstel naar de buitenaanval, werd er meer gevarieerd in de aanvalsmogelijkheden maar ook dit mocht niet baten. Het ging er rommelig aan toe en het afmaken bleek toch erg lastig te zijn. Dit was ook te zien in de uitslagen: 25-14 en 25-11 in de tweede en derde set.

Dan maar de vierde set winnen en er een 3-2 overwinning uitslepen. Er werd gevochten voor elke bal en het spel kwam langzaam terug maar dit was helaas niet genoeg. De vierde set eindigde in 25-18 voor Kalinko. Alweer een (onnodige) 3-1 verlieswedstrijd om mee terug te nemen naar huis.

Volgende week weer een vertrouwde thuis wedstrijd om 16.30. Timios dames 1 speelt tegen Aspasia dames 2, zij staan op de 11de plek in de competitie maar zijn een taaie tegenstander. De dames gaan er dan weer vol tegen aan voor een 4-0 overwinning!