Timios Dames 1: Onnodig verspeelde punten tegen Gemini

Boskoop – De laatste wedstrijd dit kalenderjaar. Zaterdag 16 december speelde het eerste damesteam van Timios een op papier spannende wedstrijd tegen Gemini-Kangeroes DS1. Dit team had iets meer wedstrijden gespeeld, maar gezien het aantal verliespunten, zouden beide teams aan elkaar gewaagd moeten zijn.

Met helaas een aantal blessures in het team, en één speelsters die al vroeg van haar kerstvakantie genoot, had Timios versterking gezocht bij dames 2 en meisjes B1. De jonge meiden waren diezelfde middag in de wedstrijd ervoor nog kampioen geworden in hun eigen competitie! Joke Cok en Rianne Nap uit Dames 2 en Meike van Tol, Nadine van Maaren en Evi de Heer uit MB1 kwamen het team versterken. Dat er 6 man aan de kant stonden, maakte het daar heel luid en gezellig.

Timios begon slordig aan de 1e eerste set. De pass kwam niet helemaal op de plek van de spelverdeler, waardoor de aanval ook net niet lekker liep. Gemini had een sterk blok, waar Timios meerdere keren onaangenaam door werd verrast. Het lukte niet om het spel om te draaien en de set ging verloren met 17-25.

Advertisements

In de tweede set ging Timios helaas verder met het spel van de eerste set. De achterstand liep op tot zelfs 2-13 (!). Met een sterke service-serie van Juul van Amstel, aangevuld met de lange en sterke blokkering van Evi de Heer kwam Timios weer helemaal terug in de wedstrijd (16-20). Helaas had Gemini ook de wil om de set te winnen en bleven ze vechten. Ondanks de enorme inhaalactie ging ook deze set verloren met 22-25.

Het plan was om de vechtlust van het einde van de tweede set door te zetten naar de derde set. Timios en Gemini gingen lang gelijk op. Gemini dook veel ballen van de grond, waardoor het lastig scoren was. De concentratie liep een beetje terug en Timios gaf onnodige punten aan Gemini. Teleurstellend ging ook deze set verloren met 17-25.

De wedstrijd was al gewonnen door Gemini. Maar Timios wilde die laatste set nog heel graag pakken. De dames van Timios begonnen sterk en bleven dit vasthouden. Al snel werd duidelijk dat de jongere samenstelling die nu in het veld stond zijn vruchten afwierp. Meike van Tol had een goede service-serie, er werd goed gepasst, de aanval werd iedere keer binnen de lijnen geslagen en er stond een sterk blok aan onze kant. Timios bleef dit vasthouden en wonnen deze set dan ook terecht met 25-16.

3-1 is niet de uitslag waar we vooraf op hadden ingezet. Timios staat nu op een 7e plek in de competitie. Hierna genieten we van het kerstreces, en na de vakantie gaan we op 13 januari tegen Zovoc DS3 in Zoetermeer weer knallen. Daarvoor is er op 5 januari nog het scholentoernooi, waarna we als vereniging de avond afsluiten met het traditionele oliebollentoernooi.