Timios Dames 1 krijgt het niet cadeau

Het is 17 november, Sinterklaas komt aan in Nederland. Timios dames 1 vertrekt op tijd naar Oudewater om die intocht te kunnen omzeilen. Aangezien één van de dames vandaag ook nog eens jarig is, wordt er afgesproken om deze wedstrijd te winnen. Dat is toch een mooi cadeau voor de jarige.

De eerste set begon Timios vol goede moed. De coach van de tegenpartij voelde zich genoodzaakt om al zijn 6 wissels te gebruiken. Toch kwam Timios achter te staan met 16-19, dit dankzij een serie met harde sprongservices van de tegenpartij. Tandje erbij en blijven gaan. Timios kwam weer dichterbij en ging Jupiter alsnog voorbij op het scorebord. Twee keer kwamen de dames van Timios op setpoint te staan. De inzet werd beloond. Timios sleepte deze set binnen met een stand van 25-27.

De tweede set konden de dames van Timios het elke keer net niet afmaken. De tegenstander deed dit net iets beter. Er was een wake-up-call nodig. De spirit kwam er weer in door een goede service-serie van Timios. Toch moesten ze de set uiteindelijk afgeven met 25-20.

De derde set begon helaas rommelig. De tegenstander lukte het om een aantal keren te scoren in de blokschaduw. De dames van Timios kwamen met 4-11 fors achter te staan. Deze achterstand bleek moeilijk in te halen. Setstanden die nog voorbij kwamen waren 8-18, 10-21 en werd uiteindelijk verloren met 25-17. Cadeautje voor de tegenstander.

De vierde set werd er nog geknokt, maar de dames van Timios namen te weinig risico in de aanval en service. Jupiter ging er dan ook met deze set vandoor, met een stand van 25-19. Met een 3-1 verlies moest Timios de jarige zonder cadeau naar huis sturen.

Zaterdag 24 november speelt Timios om 16.30 uur een thuiswedstrijd in de Groenswaard tegen Kratos ’08 DS3. Graag tot dan!

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?