Timios D1 verrassende winnaar tegen de nr 1

Afgelopen zaterdag 15 december, op de verjaardag van assistent-coach Jochem Vermeulen, speelde het eerste damesteam van Timios tegen de huidige koploper VVV Delta D1. Omdat spelverdeelster Kim van Nes en aanvalster Isolde Salters-van Soest niet aanwezig konden zijn, was het team aangevuld met Terra Perotti als spelverdeelster en werd op het laatste moment aanvalster Juul van Amstel nog bereid gevonden om mee te spelen. Aanvalster Elise Aref was wel aanwezig, maar kon door een blessure niet (volledig) meespelen.

Beide teams begonnen sterk aan de wedstrijd. Timios had goede passes waardoor spelverdeelster Nadine van Maaren haar aanvallers goed kon bedienen. Mooie aanvallen van de middenspeelsters Rianne Nap en Jitske Uitenbroek zorgden voor verrassende punten en ook de slimme ballen en harde knallen van de buitenkant door Juul van Amstel en op de diagonaal door Helga Teerhofer zorgden voor de nodige punten. Timios liep aan het begin van de set nog achter maar halverwege ging het helemaal los doordat Hester Faber en Angela Hunink alle ballen achterin verdedigden kon Delta niet meer scoren. Timios liep uit en wist de 1e set verrassend maar verdiend te winnen met 25-18.

De 2e set begon goed met nu Terra Perotti als spelverdeelster binnen de lijnen. Timios had wat minder focus en agressie waardoor de dames op achterstand kwamen. Elise Aref werd achterin ingezet om de passes op te vangen en te verdedigen, en Maaike Vos om een pittige service op de dames van Delta af te vuren. De Waddinxveense dames kwamen beter in hun spel en kwamen goed terug, maar verloren de set met 19-25.

De 3e set leek het wel of Timios er geen zin meer in had. Door sterke servicebeurten van Delta en aanvalskracht waar Timios zowel blokkerend als verdedigend geen antwoord op had, ging de set heel snel verloren met 12-25.

De 4e set leek een kopie van de 3e, maar dan precies omgekeerd. Nu leek het of bij Delta niets meer lukte. Timios had de flow en energie hervonden en walste over de dames van Delta heen en won de set nog sneller met 25-9.

De 5e set begon Timios weer sterk en kwam al snel op voorsprong. Timios kwam als eerste op setpoint (14-12), maar het lukte niet direct om de set te winnen. Delta kwam nog terug maar door stabiel spel en een enorme dosis enthousiasme wist Timios de set naar zich toe te trekken met 19-17. Hiephiephoera voor Jochem en zijn heerlijke zelfgemaakte tiramisu als afsluiter.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?