Timios D1 verliest streekderby door matig spel

Gouda – Afgelopen zaterdag speelde Timios dames 1 thuis tegen Vollingo d4, wat toch wel een streekderby genoemd mag worden. Timios kon gebruik maken van de invallers Dionne Droog en Kirstin van Kesteren, aangezien Kim van Nes dit seizoen helaas niet meer mee zal spelen en Maaike Vos ook niet aanwezig kon zijn deze zaterdag.

Timios begon redelijk aan de wedstrijd, maar werd toch al snel op achterstand gezet. De dames leverden te weinig servicedruk waardoor Vollingo makkelijk kon scoren met hun midden aanval en ook op de buitenkant. Timios had onvoldoende controle over de service van de tegenstander en kon zelf de punten ook niet maken. De 1e set werd verloren met 13-25. De tweede set begon Timios weer vol goede moed. Helaas werd dit nagenoeg een kopie van de 1e set. Ondanks de wissels en soms mooie acties was niets voldoende om de dames van Vollingo te stoppen en de set werd verloren met 14-25.

De 3e set was Timios het zat en begon feller aan deze set. Door hogere servicedruk en beter aanvalsspel kon Timios op voorsprong komen. Deze werd tijdens de set uitgebouwd en door stabiel spel kon de set verdiend worden gewonnen met 25-20.

De flow uit de 3e set wilde Timios graag voortzetten in de 4e set. Helaas leek dit al vanaf het begin gedoemd te mislukken. Door lange serviceseries van de tegenstander waar Timios geen antwoord op had. Het leek wel of de dames van Timios het al snel opgaven. Er werd slecht gepasst en ook van de mooie aanvallen van de buitenaanvallers die overal werden weggelegd kon Timios niets maken. De set werd dan ook in recordtempo uit handen gegeven met 11-25.

Met nog slechts 2 wedstrijden te gaan is de competitie bijna ten einde. De dames zullen nog een paar puntjes moeten pakken om zelfs nog uit de degradatiezone te blijven.

25-03-2019 09:10