Tim van Duuren uit Gouda debuteert op Paralympics

Gouda/Tokyo –  Tim van Duuren debuteerde dit jaar op de Paralympische Spelen in Tokyo . De zwemmer die in Gouda geboren en getogen is, zwemt al van jongs af aan onder de vlag van GZC DONK. Voor de Paralympics had hij zich geplaatst voor de 100 meter schoolslag en de 4x 100 meter wisselslag estafette. Op donderdagochtend stond voor Tim de 100 meter schoolslag op het programma en hij was in vorm en plaatste zich met een 3e tijd voor de finales.

Donderdagmiddag was deze finale en na een snelle start en een sterke onderwater fase van Tim volgde een zeer spannende race. De nummers 2, 3 en 4 lagen dicht bij elkaar en Tim zwom lang op de 3e plek. Helaas tikte de Chinees Yang net 0,07 seconden sneller aan, zodat Tim met een tijd van 1:10.55 op de 4e plaats eindigde. Een zeer knappe prestatie in dit sterke deelnemersveld.

Tim, die zijn onderarm mist sinds zijn geboorte, raakte 17 jaar geleden enthousiast voor het zwemmen. Hij zag Pieter van den Hoogenband op tv de gouden medaille winnen op de Olympische Spelen in Athene en daar is zijn drive om zelf op de Spelen te zwemmen begonnen. Vijf jaar geleden voldeed hij al aan de kwalificatie-eisen voor Rio, maar hij miste de Spelen omdat er te weinig ‘slots’ waren. Na deze teleurstelling heeft hij zijn pijlen op TTokyo gericht en met succes. Naar aanleiding van zijn prestaties op de Eindhoven Qualification Meet in april, is Tim geselecteerd voor de Paralympische Spelen in Tokyo.
Op vrijdag 3 september staat de 4x 100 meter wisselslag op het programma. Tim zwemt hierbij de 100 meter schoolslag.

27-08-2021 10:22

Advertisements