Tijschrift ‘Reuma in het Groene Hart’ voor 35 jaar Reumavereniging Gouda e.o.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gouda – Dit jaar bestaat de Reumavereniging Gouda en omstreken 35 jaar. Gedurende deze vijfendertig jaar is de vereniging uitgegroeid tot een volwaardige gesprekspartner voor onder meer zorgverleners. En een waardevolle bron van informatie en contact voor mensen in de regio, met reuma. De vereniging zet zich volledig in om de belangen van mensen met een reumatische aandoening en artrose te behartigen.

Om dit jubileum te vieren heeft de Reumavereniging Gouda e.o. een eenmalig tijdschrift uitgebracht onder de titel: “Reuma in het Groene Hart, verhalen en ervaringen’. In dit tijdschrift zijn onder meer interviews opgenomen met mensen die een reumatische aandoening hebben en hierover openhartig vertellen. Voor mensen met reuma vaak een herkenbaar verhaal, voor anderen een ‘eye-opener’.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op donderdag 22 maart in de Chocoladefabriek overhandigde de voorzitter van de Reumavereniging Yvonne Balvers het eerste exemplaar van het tijdschrift aan Corine Dijkstra, demissionair wethouder sociaal domein van de gemeente Gouda (zie foto).

Het tijdschrift is digitaal te lezen en te downloaden via www.reumagouda.nl. De komende dagen is het blad ook op te halen in de Chocoladefabriek (bibliotheek) in Gouda. Via de Reumapoli van het GHZ zal het blad de komende maanden beschikbaar zijn. De komende tijd zullen vrijwilligers bovendien het blad verspreiden via zorgverleners in de regio. Men kan ook een exemplaar laten opsturen (tegen verzendkosten van 3,50 euro). Stuur een mail met verzoek en adresgegevens naar info@reumagouda.nl.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via persbericht@goudafm.nl