Tien organisaties collecteren voor Oranje Fonds in Gouda

De inwoners van Gouda kunnen binnenkort een enthousiaste collectant aan de deur verwachten. Van 6 t/m 10 juni 2017 vindt de Oranje Fonds Collecte plaats. Tien stichtingen en verenigingen uit Gouda doen hieraan mee. Met de opbrengsten kunnen zij hun eigen organisatie draaiende houden én steunen zij sociale projecten in Zuid-Holland.

Voor verenigingen en stichtingen is het niet altijd makkelijk om de begrotingen rond te krijgen. Zij zijn afhankelijk van contributies of donaties. Het Oranje Fonds vindt dat zij ieder op hun eigen manier een belangrijke bijdrage leveren aan onze samenleving. Of het nu gaat om een Voedselbank, een sportclub of een dorpshuis: al deze organisaties brengen mensen samen, worden gerund door vrijwilligers en zorgen zo dat ons land mooier en socialer wordt. De Oranje Fonds Collecte is er om hen op een laagdrempelige manier steun te bieden.

Opbrengst
Deelnemende organisaties mogen de helft van de opbrengst houden en besteden aan hun doelstelling. Hiermee kunnen ze bijvoorbeeld iets extra’s doen voor de doelgroep of voor de vrijwilligers, of noodzakelijk onderhoud bekostigen. De andere helft van de opbrengst gaat naar sociale projecten in Zuid-Holland.

Advertisements

Elke euro goed besteed
Alle kosten van de collecte (organisatie, materiaal, geldverkeer) zijn voor rekening van het Oranje Fonds. De afdracht van de volle collectebussen wordt in de meeste plaatsen verzorgd door de RegioBank. Hierdoor wordt elke euro uit de collectebussen besteed aan sociale initiatieven. Dat maakt de Oranje Fonds Collecte uniek.

Deelnemende organisaties
Een overzicht van alle organisaties die in Gouda meedoen met de Oranje Fonds Collecte is te vinden via www.oranjefonds.nl/waar-wordt-gecollecteerd.

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds steunt sociale projecten in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Jaarlijks steunt het met zo’n 30 miljoen euro duizenden initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.