The Big City Challenge komt naar Gouda

The Big City Challenge van de Vlaamse reisblogger Björn Troch komt van woensdag 15 tot en met vrijdag 17 juni naar Gouda. Hij voert in Gouda totaal vijf verschillende opdrachten (missies) uit. VVV Gouda geeft hem via social media de opdrachten door. Troch lost deze missies niet op met behulp van zoekmachines en reisgidsen, maar maakt alleen gebruik van zijn netwerk op social media.

Björn bezoekt deze zomer een groot aantal voornamelijk Europese bestemmingen. In Nederland doet hij alleen Gouda aan. In de opdrachten die hij vanuit VVV Gouda krijgt, komen de bekende aspecten van de stad aan bod, zoals kaas, stroopwafels en Goudse historie. Op social media en met blogs op de site thesocialtraveler.net doet hij verslag van zijn belevenissen in Gouda.

Gouwenaars kunnen Björn helpen
Gouwenaars kunnen Björn helpen om zijn opdrachten in Gouda op te lossen door The Social Traveler te volgen op Twitter (@Social_Traveler) en Facebook (TheSocialTraveler). Voor de missies in Gouda wordt op Twitter #GoudaChallenge gebruikt. Aan het einde van de City Challenge, vrijdagmiddag 17 juni, kunnen alle Goudse deelnemers en helpers aan de missies Björn persoonlijk ontmoeten.

Advertisements

Gouda Waterstad
Na afloop blijft Troch nog een aantal dagen in de stad om onder meer te genieten van Gouda Waterstad. Ook hierbij is de hulp van Gouwenaars gewenst: bijvoorbeeld voor leuke overnachtingsplekken in de binnenstad. Ook kunnen Gouwenaars hem tijdens zijn verblijf in Gouda tips geven voor mooie lunch- en dinerplekken. Met al deze tips stelt Troch een social travel guide over Gouda samen.

Internationaal social netwerk
Björn Troch heeft in zes jaar tijd een enorm netwerk aan volgers opgebouwd op verschillende social media zoals Twitter, Facebook, Youtube, Instagram, Pinterest en Google Plus.