Tentoonstelling fotograaf Vincent Mentzel bij Kunstuitleen Gouda

Beeldend kunstenaar Ger van ELK (1941) springt tijdens de inrichting van zijn tentoonstelling " Sandwiches" in Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam. De foto is later weer verwerkt in een "sandwich" van Ger van Elk. foto VINCENT MENTZEL/NRCH ==B/W==Nederland. Rotterdam, 1993

Gouda – De bekende fotograaf Vincent Mentzel exposeert van 7 maart t/m 25 april een groot aantal foto’s bij Kunstuitleen Gouda! Het is een overzicht van portretten uit zijn immense archief en gerelateerd aan kunstenaars, politici en leden van het Koninklijk Huis.

Ruim vijftig jaar is Vincent Mentzel een beeldbepalende factor in de Nederlandse journalistieke fotografie. Als parlementaire fotograaf ontwikkelde hij een informele manier van werken, die de mens achter de politicus zichtbaar maakte. Met de indringende en verrassende portretten van machthebbers en politici won hij talloze prijzen. Eén van zijn portretten van koningin Beatrix werd de basis voor een postzegel en met een portret van Joop den Uyl won hij de World Press Photo.

Omdat Mentzel vond dat zijn journalistieke onafhankelijkheid in gevaar kwam, nam hij afscheid van de politieke arena en verlegde hij zijn werkterrein naar internationale reportages. China, Japan en Tibet werden belangrijke onderwerpen. Hij richtte zich op het alledaagse en terloopse, en wist zo de sfeer van het menselijke over te brengen. Ook portretteerde hij talloze kunstenaars, waaronder Man Ray, Jan Wolkers en Klaas Gubbels. Mentzel’s foto’s worden wereldwijd in kranten en tijdschriften gepubliceerd.

Advertisements

Tijdens Open Atelier Gouda in het weekend van 18 en 19 april komt Vincent Menztel op zondagmiddag in de kunstuitleen langs!

Kunstuitleen Gouda ligt aan de Blekerssingel 40 in Gouda en is geopend op woensdag t/m vrijdag van 13.00-17.00 uur en op zaterdag van 11-15 uur. Parkeren kan op ons eigen parkeerterrein aan de Boelekade. Voor meer informatie zie ook www.kunstuitleengouda.nl of bel: 0182-522 746.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

27-02-2020 15:25