Televisieprogramma ‘Geloof en een Hoop Liefde’ portretteert Bodegraven

Bodegraven – Presentatoren Bert van Leeuwen, Henk van Steeg, Hella van der Wijst en Mirjam Bouwman gaan voor ‘Geloof en een Hoop Liefde’ op zoek naar authentieke dorpsverhalen, karakteristieke stadsgezichten en inspirerende verhalen over geloof, hoop en liefde in Bodegraven. De uitzending is maandag 18 december om 17.50 uur op NPO 2.

Persoonlijk, onbevangen en herkenbaar: in ‘Geloof en een Hoop Liefde’ staat het geloof van de gewone Nederlander centraal. In het EO-programma gaan presentatoren Bert, Hella, Mirjam en Henk op pad met bekende en onbekende bewoners die hen wegwijs maken in de lokale gewoonten en gebruiken. De persoonlijke ontmoetingen leveren innemende, inspirerende en ontroerende verhalen op.

Bodegraven
Presentator Hella gaat in Bodegraven op zoek naar verhalen over geloof, hoop en liefde. We horen het bijzondere verhaal van Touria Drif. Zij komt als, van oorsprong Marokaans, kind naar Nederland. Hier blijkt dat ze TBC heeft en dat haar wervelkolom is beschadigd, waardoor ze klein blijft. Jaren later, als ze haar dwerggroei eindelijk een plekje heeft gegeven en haar leven op de rit heeft, overlijdt haar man. In de tijden die volgen heeft ze grote steun aan Kees en Ria. Zij zijn de gastouders voor haar zoontje. Kees en Ria worden in deze periode als familie voor Touria. Ook lopen we mee met Ruud Kooistra. Met zijn foto’s laat hij de mooie en bijzondere kanten van Bodegraven zien. En we ontmoeten inwoners die graag een bemoediging willen geven aan buren en/of bekenden door het geven van geloof, hoop of liefde.

Advertisements

De gewone dingen
Het NPO2-programma neemt de kijker van maandag tot en met donderdag mee in haar zoektocht naar oprechte verhalen, unieke tradities en bijzondere mensen. In ‘Geloof en een Hoop Liefde’ zijn de kleine dingen groot: de presentatoren verbazen zich samen met de bewoners over de gewone dingen van het leven.

Thuis op 5
Ook in het dagelijkse radioprogramma ‘Thuis op 5’ staat deze laatste week van Geloof en een Hoop Liefde centraal met de plaatsen Bodegraven, Aalsmeer, Wijchen, de Utrechtse wijk Lombok en de ‘grande finale’. Presentatoren Yvonne Sprunken en Petra de Joode gaan op zoek naar smakelijke geschiedenisverhalen, stadse zaken, slimme luisteraars en brengen natuurlijk hoopvolle muziek. Iedere werkdag van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 5. Kijk voor meer informatie: eo.nl/ghl.