Teleurstellend einde voor Timios dames 1

Zaterdag 30 april stond een tweetal zenuwslopende wedstrijdje (telkens om 2 gewonnen sets) op het programma. Met veel publiek (getooid met blauwe Timios-sjaals) reisden de dames eind van de ochtend af naar Leiderdorp. Om 12.00 startte de wedstrijd tussen de 2 tegenstanders: vv Haaglanden 2 (10e geworden in de promotieklasse) en Waterlanders 1. Een mooie gelegenheid om de tegenstanders goed te bestuderen – en de spanning voor de eigen wedstrijd te laten oplopen.
In de eerste set was Waterlanders overtuigend de betere partij, maar de 2e set trok Haaglanden naar zich toe. Hier was een derde set nodig om de strijd te beslissen. Waterlanders won deze nog met 15-10.
Nu mochten de dames van Timios warmlopen voor de eerste wedstrijd, tegen vv Haaglanden 2. De dames van Waterlanders kregen pauze (en de tijd om ons spel te bestuderen). Timios kwam (ondanks de zenuwen) goed uit de startblokken en nam direct een flinke voorsprong. Helaas lukte het niet om deze vast te houden; de set ging met 23-25 verloren. Alle hoop gevestigd op de tweede set. Ook daar lukte het slecht om de bal op de grond te krijgen. De puntenreeks met mooie service-series werd afgewisseld met een puntenreeks voor de tegenstander vanwege het hoge foutenpercentage bij Timios. Met 20-25 in de 2e set was daarmee de eerste wedstrijd al verloren. Alleen een 2-0 winst in de tweede wedstrijd zou de kansen voor promotie openhouden.
In de korte rustpauze waarin de dames van Waterlanders zich weer voorbereidden op de wedstrijd, brachten coach André Hoving en assistent-coach Wim Vogelzang de focus weer terug. In de opstelling werden nog weer wat wijzigingen aangebracht. Maar al snel leek het geloof in eigen kunnen verdampt. Opnieuw werden mooie punten afgewisseld met teveel fouten. Waterlanders was duidelijk de betere partij. De wedstrijd is met 25-17 en 25-21 verloren gegaan.
De kansen op promotie naar de promotieklasse zijn daarmee vrijwel nihil. Alleen in het theoretische geval dat meerdere teams zich terugtrekken zou Timios dames 1 volgend jaar een niveau hoger mogen spelen. Dat betekent een teleurstellend einde voor een toch eigenlijk succesvol seizoen, waarin lange tijd zicht was op kampioenschap. Na afloop werd onder luid applaus en een flinke bos bloemen afscheid genomen van André Hoving, die na twee seizoenen stopt als trainer van Timios dames 1. Ook twee speelsters werden in de bloemen gezet: Yvonne van Tol die na een lange carriere als spelverdeelster bij Timios gaat stoppen, en Angela Dijkstra die vanwege een verhuizing naar Amsterdam de vereniging gaat verlaten.