Tarieven stads- en streekvervoer Zuid-Holland Noord omlaag

Busreizigers in het stads- en streekvervoer in Zuid-Holland Noord –de Duin- en Bollenstreek, de Krimpenerwaard en de regio’s rond Gouda, Alphen aan den Rijn en Leiden, inclusief het stadsvervoer in deze steden– gaan minder betalen. Op initiatief van de SP in Provinciale Staten trekt de provincie het kilometertarief gelijk met andere delen van Zuid-Holland.

Met 0,143 euro ligt het kilometertarief in Zuid-Holland Noord nu ruim vijf procent hoger dan elders in de provincie Zuid-Holland. ‘Deze ongelijkheid is ons al sinds de aanbesteding een doorn in het oog’, zegt SP-fractievoorzitter Lies van Aelst.

Haar motie van vandaag om het kilometertarief in Zuid-Holland Noord te verlagen tot 0,136 euro kreeg ruime steun in Provinciale Staten. De benodigde 435.000 euro komt onder meer uit een ook door de SP bedongen potje voor verbeteringen in het OV.

Advertisements

De motie verzoekt het College ook om na de aanbesteding van het OV in de DAV-regio (Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden), de tarieven in dat gebied te verlagen en om onderzoek te doen naar het verlagen van de HOV-tarieven.

Ook de komende tijd blijft de SP werk maken van beter en betaalbaar OV. Zo maken OV-reizigers op het platteland veel meer kilometers dan in de steden. De partij vindt daarom dat het tarief op het platteland per kilometer lager zou moeten liggen.