Taekwondo: Soufyan Akabbouz wint brons op de Open Zwitserse Kampioenschappen 2015

Soufyan Akabbouz heeft Zaterdag 07 Maart 2015 beslag kunnen leggen op de bronzen medaille tijdens de Wereldbeker wedstrijden Taekwondo in Montreux Zwitserland.

De speler van Taekwondo Akabbouz uit Gouda kwam uit in de klasse Senioren Heren tot 54kg.

Zijn eerste partij moest hij tegen Richard Gao uit Canada. Ondanks dat Akabbouz nog wat in zijn spel moest komen tegen deze stugge tegenstander, wist hij de Canadees uit zijn vertrouwde spelt te trekken.

Na een schitterende hoofdtreffer wist Akabbouz de atleet uit Canada op afstand te houden met als einduitslag 10-8. Op naar de kwartfinale.

Hier wachtte Domink Maag uit Zwitersland, die in zijn eerste ronde met duidelijke cijfers Frankrijk had verslagen. Soufyan kon dus serieus aan de bak.

Er vond een zeer spannende strijd plaats tussen de twee atleten. Akabbouz zette een tactisch zeer sterke partij neer waarbij duidelijk zichtbaar was dat de Zwitser moeite had met het spel van de Nederlander. Uiteindelijk wist Soufyan met een aantal hoofdtreffers een grote voorsprong op te bouwen en won zo de kwartfinale met duidelijke cijfers 16-9.

In de halve finale trof hij niemand minder dan de Mexicaan Rodriguez Hernandez, Cesar, de nummer 1 van de wereldranking op dit moment.

Soufyan had er zin in en begon gretig aan de partij. Beide heren lukte het niet goed om te scoren omdat ze beiden tactisch geen fouten maakten. In de tweede ronde nam Soufyan iets meer risico om tot scoren te komen, helaas maakte hij een klein foutje waardoor de Mexicaan een treffer maakte. Uiteindelijk wist Soufyan niet meer terug te komen en verloor deze partij met 2-8.

Een superprestatie van de pas 19 jarige Gouwenaar die op dit grote evenement met alleen maar grote namen een bronzen medaille mee naar huis neemt !

Coach Naziem Akabbouz kan met tevredenheid terugkijken op deze Wereldbekerwedstrijd. Soufyan heeft punten weten te scoren voor de ranglijst, maar belangrijker nog, om in zo’n sterk Internationaal deelnemersveld een podiumplek te bemachtigen is een prestatie van formaat.

A.s. weekend start Soufyan weer op het Dutch Open WTF G2 toernooi in Eindhoven. Tijdens deze Wereldbekerwedstrijden zijn dubbele punten te verdienen voor de Wereld en Olympische ranglijst. Deze ranglijst is belangrijk omdat de beste 6 spelers zich onder voorwaarden in principe kunnen plaatsen voor de Wereldkampioenschappen en uiteindelijk de Olympische spelen van Rio in 2016.

soufyanakkabouz