Taalhuis feestelijk geopend in bibliotheek

Gouda – Gouwenaars met een taalvraag kunnen voortaan terecht in het Taalhuis Gouda. Dinsdagavond werd het officieel geopend in de Bibliotheek Gouda in de Chocoladefabriek.

De opening werd verricht door Daphne Bergman (wethouder Onderwijs en Cultuur), Merel Heimens Visser (directeur Stichting Lezen & Schrijven) en Erna Staal (directeur Bibliotheek Gouda). Nergens in Nederland zijn zoveel instanties betrokken bij het Taalhuis als in Gouda, vertelde Merel Heimens Visser van Lezen & Schrijven. Ze noemde dat veelbelovend.

Maaltijd
Na het officiële gedeelte volgde een informele maaltijd met vertegenwoordigers van betrokken organisaties en medewerkers en cursisten. Tijdens de maaltijd las Yvonne Kroonenberg voor uit haar roman ‘Een echte man’, dat is vertaald in eenvoudig Nederlands.

In het Taalhuis worden Gouwenaars met een taalvraag  geholpen met het vinden van passend aanbod in de stad. Het gaat om mensen die moeite hebben met lezen of schrijven, of een lage digitale vaardigheid hebben. In Gouda wonen ongeveer 9.000 laaggeletterden, dat is net onder het landelijk gemiddelde.

Het Taalhuis houdt voortaan spreekuren op dinsdag van 13.00 tot 15.00 en vrijdag van 18.00 tot 20.00 uur. Iedereen kan gewoon binnenlopen.