Gouda – ‘t Bakhuys aan de Markt in Gouda gaat sluiten. Het restaurant is verkocht aan Wilco Bokma en gaat na een korte verbouwing in juni verder onder de naam ‘Hart Genieten’, verwijzend naar het Groene Hart.
In 2013 opende ‘t Bakhuys haar deuren als brasserie en pannenkoekenrestaurant, maar in oktober 2016 is het roer omgegooid en is men gestart met een nieuw concept ‘Avondvullend tapas eten inclusief drankjes voor een vaste prijs’. “Vorig jaar zomer kregen wij te horen dat ons terras gehalveerd zou worden en dus moesten wij schakelen”, aldus Jeroen Hakker, eigenaar van ‘t Bakhuys. Jeroen Hakker opent nu in Woerden de eerste vestiging van de nieuwe restaurantformule Heinde & Ver. In ‘Heinde & Ver Woerden’ aan de Houttuinlaan maakt hij met het concept van ‘t Bakhuys een herstart. Zaterdag 27 mei is ‘t Bakhuys voor het laatst geopend. Vrijdag 26 mei en zaterdag 27 mei kunnen gasten eten en drinken voor 30 euro in plaats van 37,50 euro.