Succesvolle bijeenkomst Goudse Haringparty 2015

Dinsdag 23 juni vond alweer de 5e editie van de Goudse Haringparty plaats. Hèt Goudse netwerkevenement waar ondernemend Gouda elkaar ontmoet en zich presenteert. De ontvangst vond dit jaar voor het eerst plaats in Museum Gouda, waar ook de officiële opening geschiedde. Hierna verplaatste het gezelschap zich naar de Museumtuin. In deze prachtige ambiance waren wederom alle voorwaarden aanwezig voor een succesvolle bijeenkomst. In het culturele hart van Gouda werd getoond dat het hier zeer goed toeven, ondernemen en zaken doen is.

Kwalitatieve gastenlijst
Iedere deelnemer had diverse waardevolle relaties uitgenodigd waarmee de gastenlijst uit een totaal aantal van 350 personen bestond. Deelnemende bedrijven waren dit jaar o.a. ABN Amro, Grant Thornton, Complex E-Techniek, Ruim Baan Uitzendbureau, Gouda Refractories, Gouda Media Groep, BEST WESTERN PLUS City Hotel Gouda en Phielix Verzekeringen.

Franse slag
Je kan er niet omheen, de Tour de France komt door Gouda en ook de Haringparty heeft hier fijntjes op ingespeeld. Zo speelde de troubadours veel Franse chansons, de cateringtak van Restaurant Bij Ons ‘Bij Jullie’ verzorgde de catering met o.a. smakelijke mosselen en bouillabaisse en natuurlijk was de decoratie stijlvol en met een knipoog naar ‘La France’ en de gele trui.

Opbrengst veiling naar de ‘Kop van de Kleiweg’
Een van de belangrijke toegangswegen tot de Goudse binnenstad is de Kleiweg. Om deze entree op te knappen hebben de Gemeente Gouda, pandeigenaren en de ondernemersvereniging van de binnenstad, de S.O.G., de handen ineen geslagen. Deze zogenoemde ‘Kop van de Kleiweg’ wordt vanaf dit najaar heringericht. De fietsen gaan onder meer verdwijnen en er komt ruimte voor een terras. Als laatste zal een nader te ontwerpen kunstwerk worden geplaatst dat moet verwijzen naar kaas, het voornaamste beeldmerk van Gouda. De opbrengst van de veiling komt dit jaar volledig ten goede komen van dit kunstwerk. ABC Hekwerk deed het laatste bod waarmee het totaalbedrag op € 7.000.- kwam. ABC Hekwerk was daarmee de hoogste en laagste bieder voor het goede doel van 2015.