Succesvolle Beach Bios bij Zevenhuizerplas

Afgelopen zaterdag werd Nederlands eerste onderwaterbioscoopfilm ‘Vele gezichten van de Zevenhuizerplas’ van Goofy Aqua Video vertoond op het strand aan de Zevenhuizerplas. De 230 kaartjes voor dit buitenevenement waren, dankzij de campagne op social media, binnen ‘no time’ uitverkocht. Het publiek was afkomstig uit de gemeente Zuidplas, gemeente Rotterdam en de wijde omgeving.

‘Water, daar moeten we trots op zijn’

Wethouder en bestuurder van het Recreatieschap Rottemeren Daan de Haas blikt zeer tevreden terug. Hij opende samen met de kinderburgemeester van Zuidplas, Marlou Opschoor, dit unieke event. Voor Marlou levert de film een belangrijke bijdrage aan het oog houden voor de natuur en het leven.

“Het is de eerste keer dat we dit evenement hebben georganiseerd. Deze allereerste onderwaterbioscoopfilm van Nederland gemaakt door Goofy Aqua Video kregen we als het ware in de schoot geworpen. De gemeente Zuidplas wordt omgeven door het water, de Hollandse IJssel, de Ringvaart, de Rotte, de roeibaan, de sloten in de polders én… de Zevenhuizerplas. We hebben hier water in overvloed. We zouden bijna vergeten hoe bijzonder en onderscheidend dat is. Daar moeten we trots op zijn. Water gaat over zoveel dingen: het beheer, gezondheid en veiligheid, natuur, flora en fauna, maar ook over schoonheid en plezier! Waterplezier dat mensen beleven op, aan, in en onder het water. We zijn ontzettend blij met het resultaat en de positieve reacties van het publiek. Ook de samenwerking met restaurant De Strandgaper, Staatsbosbeheer, Rotta, Stichting Natuurpolders en Stichting De Loodsen hebben we als zeer positief ervaren”, aldus De Haas.

Filmverslag

Voor wie de Beach Bios heeft gemist, krijgt via het filmverslag, gemaakt door de 16 jarige Nieuwerkerker Sam Norbart, een aardige indruk. Deze film komt via het Youtube kanaal van de gemeente Zuidplas (https://youtu.be/7cS__cKVKNQ) en Facebook Zuidplas Gewoon Grenzeloos beschikbaar.

Achtergrond

De onderwaterbioscoopfilm ‘Vele Gezichten van de Zevenhuizerplas’ is een coproductie van productiebedrijf Goofy Aqua Video en Thuurart ASC.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android
12-09-2018 10:01