Gouda – Subsidie inbraakwerende maatregelen

Het aanbrengen van inbraakwerende maatregelen vermindert het risico op een inbraak in uw woning. De gemeente Gouda stimuleert woningeigenaren in Gouda om inbraakwerende materialen aan te schaffen door middel van een subsidieregeling.

Inbraakwerende maatregelen (uitgezonderd camera’s)
De kosten van de aanschaf en het laten aanbrengen van inbraakwerende materialen door een PKVW- of BORG-gecertificeerd bedrijf worden voor 50% gesubsidieerd, met een maximum van 250 euro. Bij inbraakwerende materialen gaat het om: SKG-sloten, cilindertrekbeveiliging, raamboompjes, deurspionnen, kierstandhouders, barrièrestangen, alarmsystemen, secu-strips en rolluiken.

Camera’s
De aanschafkosten en eventuele installatiekosten van een camera worden voor 50% gesubsidieerd, met een maximum van 250 euro. Voor camera’s is het dus niet verplicht om deze te laten aanbrengen door en PKVW- of BORG-gecertificeerd bedrijf. Er zijn wel andere voorwaarden aan verbonden. U komt alleen in aanmerking voor subsidie als de camera gekoppeld is aan een abonnement voor opname of beschikt over een intern geheugen. Daarnaast moet de camera aangemeld zijn bij de politie via Camera in Beeld. Abonnementskosten vallen buiten de subsidieregeling.

Heeft u vragen over wat u wel en niet mag filmen met uw camera? Meer informatie over dit onderwerp vindt u op de website Camera in Beeld en de website van de Autoriteit Persoonsgegevens.

Advertisements

Voor het aanvragen van de subsidie gelden de volgende voorwaarden:

  • U heeft een koopwoning in Gouda. De regeling geldt niet voor uw schuur of andere bijgebouwen.
  • De inbraakwerende materialen dienen minder dan 6 maanden voor de datum van ontvangst van de aanvraag te zijn aangeschaft.
  • Heeft u al eerder subsidie ontvangen voor inbraakwerende maatregelen? Dan wordt dit bedrag in mindering gebracht.

Aanvraag
Wil je weten wat je moet doen? Ga dan naar de website van de gemeente.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

 

Download nu deGouda App voor iOS en Android

 

18-02-2020 11:06