Stichting Meedoen Gouda ontvangt cheque van JCI Gouda Dragon Boat Race

In aanwezigheid van twee bestuursleden en de coördinator van Meedoen Gouda en leden van JCI Gouda overhandigde Dragon Boat Race voorzitter Annette van Wijk afgelopen dinsdag een symbolische cheque aan Jos Berg, voorzitter van Stichting Meedoen Gouda. De deelnemers van de vijfde editie van de JCI Gouda Dragon Boat Race hebben samen het prachtige bedrag van € 6.500,= ingezameld. De aanwezigen blikten samen terug op de zeer geslaagde lustrumeditie van 19 september jl. Met een grote glimlach werd gesproken over de kleurrijke drakenboten, de netwerkbarbecue, veiling, loterij en het eindfeest en werden herinneringen opgehaald aan wat voor iedereen een fantastische dag was.

Eindbedrag
Dat het eindbedrag dit jaar zoveel hoger uitvalt dan vorig jaar was voor iedereen een grote verrassing. “De leden van JCI Gouda hebben alles op alles gezet om, naast het in de vrije uren organiseren van dit sportieve netwerkevenement, zoveel mogelijk Goudse ondernemers te benaderen en uit te nodigen een bijdrage te leveren aan Stichting Meedoen. We hebben laten zien dat wij samen het verschil kunnen maken. Samen hebben we hetzelfde doel: zoveel mogelijk Goudse kinderen in een moeilijke thuissituatie helpen aan een fiets om naar school te gaan, zwemlessen om veilig langs het water te kunnen spelen en andere essentiële zaken waar schoolkinderen behoefte aan hebben. Iedere euro voor deze doelgroep telt, dus 6.500 euro is een waanzinnig mooi bedrag waarmee Stichting Meedoen maar liefst 65 kinderen kan helpen.”, aldus Annette van Wijk.
Ook Stichting Meedoen kijkt terug op een succesvol evenement. Jos Berg: “De Dragon Boat Race is voor ons een bijzonder waardevol evenement gebleken. Het draait niet alleen om het geld dat is opgehaald, maar ook om bewustwording van de minima in Gouda en het leggen van nieuwe contacten met lokale ondernemers. De saamhorigheid was fantastisch en van dit prachtige eindbedrag hadden we niet durven dromen! Wij willen alle deelnemers, sponsoren en vrijwilligers nogmaals heel hartelijk bedanken voor hun inzet.”