Stemmen in de Wethouder Luidensschool

Gouda – In de Wethouder Luidensschool in Gouda is morgen een stembureau. De kleuters van de school ontgaat niets, zij zagen dinsdagochtend allemaal mannen met materialen het speellokaal inlopen. Zij waren het stembureau aan het opzetten. Morgen zal het de hele dag een inloop worden van mensen die hun stem komen uitbrengen voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Dit roept bij kleuters natuurlijk vragen op. Groepsleerkracht Gonny Bruil speelde hierop in door met de klas het stembureau eens van dichtbij te gaan kijken. Ze legde uit hoe het stemmen in zijn werk gaat en beantwoordde de vragen van haar kleuters. Een spontane, tastbare en actuele les.

Project de Romeinen
Een mooi bruggetje: Een van de eerste volken met stemrecht leefden in het Romeinse rijk. Toevallig is de school momenteel bezig met een groots project over de Romeinen. In alle groepen wordt gewerkt aan het thema: De kleuters doen opgravingen in de zandbak, leerlingen maken onder meer Romeins schoeisel, mozaïeken en nog veel meer. Standbeelden van Romeinse goden verrijzen in de aula die voor de gelegenheid is omgetoverd in een atrium met heuse pilaren en een prachtige fontein die ook in Rome niet zou misstaan.

Dit project wordt feestelijk afgesloten met een open huis op woensdag 28 maart van 17.00 tot 18.30 uur op de Wethouder Luidensschool, Heemraadslag 1 in Gouda.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via persbericht@goudafm.nl