Stationspoortjes sluiten 24 juni

De toegangspoortjes van belangrijke treinstations gaan dicht om zwartrijden en geweld in treinen tegen te gaan. De poortjes van station Gouda sluiten vanaf 24 juni. Met een OV-chipkaart of een passagepas kan men de stationsonderdoorgang blijven gebruiken.

Wie van noordkant van het station Gouda naar de binnenstad wil of omgekeerd, heeft twee mogelijkheden: via de Spoorstraattunnel of via het station. Met een OV-chipkaart zijn de poortjes geen belemmering. Check dan aan de ene kant in en aan de andere kant weer uit. Het is gratis omdat het instaptarief aan de andere kant wordt teruggegeven op de OV-chipkaart. Voorwaarde is wel dat passagiers binnen 60 minuten weer uitchecken. Ook moet er voldoende saldo op de OV-kaart staan (minimaal € 10,- of € 20,- afhankelijk van het NS-reisproduct). Bij onvoldoende saldo is het ook mogelijk een eenmalig gratis passagerecht bij de kaartautomaat te laden.

Passagepas
Buurtbewoners van Station Gouda zonder OV-Chipkaart kunnen een gratis passagepas bij de NS aanvragen. Hiermee kunnen ze de stationsonderdoorgang passeren. Omwonenden ontvangen omstreeks 9 juni van de NS een brief met uitleg hoe de pas aangevraagd kan worden. Daarnaast zijn er van 22 tot en met 25 juni twee NS-standjes op station Gouda waar mensen geholpen worden met het aanvragen van de passagepas. Neem voor vragen of meer informatie contact op met de NS Klantenservice, 030-751 51 55 of via www.ns.nl