Start kaartverkoop theaterspektakel Goudsch Getij in Museumhaven

Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de Museumhaven wordt op 17 en 18 september de rol die Gouda heeft gespeeld in de geschiedenis  opgevoerd in de Museumhaven zelf. Zes eeuwen binnenvaarthistorie varen in zes bedrijven voorbij. De kaartverkoop hiervoor start op 13 mei.

Een uniek decor  waarin schepen varen, schippers van nu meespelen, een koor zingt en vele acteurs uit Gouda de geschiedenis tot leven brengen. Ook burgemeester Schoenmaker van Gouda is een rol toebedeeld.

Schippersbestaan niet gemakkelijk
In het toneelstuk worden de bezoekers meegenomen door de eeuwen heen met het schippersgezin Auke en Stien Kromhout in goede en slechte tijden. Het wordt duidelijk dat het niet altijd een makkelijk bestaan was. Ook conflicten tussen steden komen aan de orde,  de belangen waren groot.

Advertisements

Sleutelrol Gouda in transport over water
Vanaf de middeleeuwen eeuwen tot op heden heeft Gouda een sleutel rol gespeeld in het binnenlands transport over water van noord naar zuid en andersom. Een belangrijk deel van de welvaart, die nog steeds zichtbaar is, is hieraan te danken.  Nog steeds varen binnenvaartschepen en  jachten binnendoor via Gouda naar Zeeland of het IJsselmeer en doen Gouda aan als tussenstop.