Start herstelwerkzaamheden hefbrug

hefbrug waddinxveen

De provincie heeft inmiddels opdracht gegeven aan het ingenieusbureau van Hollandia voor de start van de voorbereidende werkzaamheden aan de hefbrug van Waddinxveen. Eind juli starten de eerste specialistische herstelwerkzaamheden aan het bewegende deel van de brug op de werf bij Hollandia.

Op 17 augustus wordt de steiger aan de centrumzijde hefbrug opgebouwd, 24 augustus zullen hier de werkzaamehden starten. Medio september begint het herstel aan de N207-zijde. Eind september zijn de herstelwerkzaamheden aan de centrumzijde afgerond. De werkzaamheden aan de andere heftoren zijn het meest ingrijpend en lopen tot en met midden november. Daarna wordt het bewegende deel van de brug ingevaren en verbonden aan de heftorens. De maand november wordt benut om de hefbrug in bedrijf te stellen, zodat deze eind november weer volledig operationeel is.

De provincie en gemeente trekken samen nauw op voor een spoedig herstel van de hefbrug. Ze zijn in gesprek met de ondernemers en zoeken samen naar mogelijkheden om ondernemers te ondersteunen. Een van de mogelijkheden is dat de provincie de ondernemers in Waddinxveen een schaderegeling aanbiedt. Het voordeel voor de ondernemer is dat hij geen civielrechtelijke procedure hoeft te starten om een gedeelte van de schade mogelijk vergoed te krijgen en de ondernemer eerder weet waar hij aan toe is. De provincie heeft met de ondernemers afgesproken, dat de provincie binnen vier weken laat weten waar ze hun claim kunnen indienen en hoe deze wordt behandeld. Daarnaast heeft een groep actieve ondernemers de facebookpagina “HEF Fun” gelanceerd, waarop actuele informatie over de hefbrug en acties van ondernemers te lezen zijn.