Start ‘Goudse Geheimen’ tijdens Kaasfeest

Gouda – In 2022 bestaat Gouda 750 jaar. Een van de eerste activiteiten in de aanloop naar dit feest is het ophalen van ‘Goudse Geheimen’. Verhalen van Gouwenaars die vertellen wat Gouda zo bijzonder en uniek maakt. Dit kan te maken hebben met de rijke historie, maar ook persoonlijke verhalen die verbonden zijn met een bijzondere plek in Gouda. Tijdens de Goudse Kaasfeesten op 31 augustus worden de eerste Goudse Geheimen onthuld.

Gouwenaars worden uitgenodigd om hun bijzondere verhaal te delen. Een verhaal over een onontdekte plek, een opvallende gebeurtenis of een bijzondere Gouwenaar. De mooiste verhalen worden gebundeld op een online platform zodat ze toegankelijk worden voor iedereen. Met een mobiele telefoon kan bekeken worden welke Goudse Geheimen in de buurt zijn. Dit online platform wordt donderdag 31 augustus gelanceerd op www.goudsegeheimen.nl

Geheim van de burgemeester
Burgemeester Schoenmaker trapt om 14.45 uur af op de Markt waar hij zijn geheim zal delen en bekend maakt wie de Goudse Kaasklas van 2017 wordt. Daarna staan op meerdere plekken in de stad geheimenvertellers die hun geheim delen. In het Museumcafé wordt poppenkast gespeeld. En kinderen van het Jeugdtheaterhuis gaan op zoek naar het geheim van het Kasteel ter Goude. Het exacte programma van de geheimenvertellers zal op de Facebookpagina van Gouda 750 jaar verschijnen.