Ma. 3-7: Start expositie Kleurrijk Gouda met andere ogen

Gouda – Voor de expositie ‘Kleurrijk Gouda met andere ogen’ in het stadhuis van Gouda stelde fotograaf en schrijver Harm Dessens – Hakkoer een speciale selectie van zijn werk over en rondom Gouda samen.

Harm Dessens – Hakkoer legt met zijn gevoel de werkelijkheid vast en creëert hiermee zijn eigen realiteit. Door gebruik van verrassende standpunten, het verleggen van de horizon en door het spelen met kleuren zal de bezoeker in zijn beelden het esthetische én het bovennatuurlijke in de natuur en stad ervaren. Een ontdekking van het leven in het leven. Het leven met een begin, een eind, en dat dat nooit stopt.

Met andere ogen kijkend ontdekte Harm door het leven getekende plaatsen bij oude boerderijen en andere bijzondere locaties. Dat leven laat ook het verval zien.  Door zijn foto’s in “zwart wit” en met andere kleuren te ontwikkelen ontdekte hij, dat de gemiste dramatiek in de foto’s komt. Hierdoor enthousiast geworden paste hij zijn speurtocht aan. Het resultaat  ‘Kleurrijk Gouda met andere ogen’ is op de foto-expositie en in het fotoboek te zien.

Advertisements

In het dagelijks leven is Harm Dessens – Hakkoer leraar Nederlands. In maart 2017 debuteerde hij met zijn autobiografische roman Transitie, Co Ni Mire Rium. Ook als schrijver weet hij door ongebruikelijke standpunten en openhartige zienswijzen zijn lezers te boeien en te verrassen. Eerder exposeerde Harm onder meer in Amsterdam, Hilversum en Leiderdorp met People Passing By en won diverse fotoprijzen.

De expositie  ‘Kleurrijk Gouda met andere ogen’ loopt tot van 3 juli tot en met 31 juli 2017 in het stadhuis van Gouda, Burgemeester Jamesplein 1, 2803 PG Gouda en is tijdens de openingstijden vrij te bezichtigen.