Start bouw laatste koopwoningen Middenwillens in Gouda

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Gouda – Gisteren vierden de toekomstige bewoners en projectbetrokkenen de start van de bouw van de laatste 14 koopwoningen in het woningbouwproject Middenwillens in Gouda. Wethouder Rogier Tetteroo van gemeente Gouda verrichtte samen met toekomstige bewoners de officiële handeling door het slaan van de eerste paal en gaf hiermee symbolisch het startsein voor de bouw. 

De kopers waren allemaal naar de bouwplaats gekomen om gezamenlijk de start bouw van hun woning te vieren. Mark van Doorn, directeur van Janssen de Jong Projectontwikkeling en de wethouder verwelkomden alle aanwezigen en toostten op een voorspoedig bouwproces.

In het plan Middenwillens, aan de noordoostzijde van Gouda, ontwikkelt Janssen de Jong Projectontwikkeling gefaseerd in totaal 137 woningen. De eerste twee fasen bevatten 99 koopwoningen in een rijke variatie aan woningtypes in verschillende prijsklassen. In deze derde en tevens laatste fase is ruimte voor 38 woningen: 24 sociale huurwoningen voor Woonpartners Midden-Holland en 14 koopwoningen. De 14 koopwoningen zijn onder te verdelen in 2 hoekwoningen, 10 rijwoningen en 2 twee-onder-één-kap woningen. De woningen worden gerealiseerd door Bouwonderneming Stout en zijn inmiddels allemaal verkocht. Alle woningen zijn ontworpen door Venster Architecten in jaren dertig stijl met de zo kenmerkende fraaie details.

Naast het startsein voor de bouw van de laatste koopwoningen onthulde wethouder Rogier Tetteroo gisteren samen met René Mascini, directeur-bestuurder van Woonpartners Midden-Holland, het bouwbord voor de 24 huurappartementen. De bouw van de huurwoningen zal medio juni 2018 starten.

 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via persbericht@goudafm.nl